Lietuvas skolotāju delegācijas vizīte Daugavpilī

Latvija un Lietuva, gadsimtiem būdamas blakus viena otrai, bija un ir saistītas ar daudzām saitēm. Mums ir kopējs vēsturiskais mantojums, mūs saista dažādi izglītības un kultūras sakari, personiskās pazīšanās. Tas viss ir labs pamats sadarbībai.

Šajās jaukajās pavasara dienās, laikā no 5.- 11.maijam, pie mums viesojās desmit Lietuvas skolotāji no Viļņas, Kauņas, Paņevežu, Šauļu un Alitas profesionālās izglītības mācību iestādēm. Leonardo da Vinci programmas projekta ietvaros skolotāji apguva labas prakses piemērus informācijas tehnoloģiju izmantošanā apmācību procesā. Projekta dalībnieki tika iepazīstināti ar tehnikuma darbu, ar pieredzi īstenojot dažādus projektus, nākotnes attīstības plāniem.

1   2   3

 

 

 

 

Viesiem bija iespēja apmeklēt progresīvas augstskolas- Daugavpils Universitāti, Transporta un sakaru institūta Latgales filiāli un Daugavpils Medicīnas koledžu, kurās aktīvi izmanto modernās informācijas tehnoloģijas, bet apmācības “augstākā pilotāža”- videotranslācijas iespēju izmantošana.

Daugavpils Universitātes Informātikas katedra, Multimediju centrs un G. Liberta Inovatīvās mikroskopijas centrs kalpo kā labs piemērs zinātnes sasniegumu efektīvai izmantošanai mūsdienīga studiju procesa nodrošināšanai ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas Savienības augstskolu studējošiem.

Transporta un sakaru institūta Latgales filiāles direktors Dr.sc,ing. Jevgēnijs Krjukovs mūs pārliecina, ka šeit strādā bagātu pedagoģiskā darba un praktiskās darbības pieredzi apveltīti teorētiķi un praktiķi, kas radījuši mūsdienīgu un tehnoloģijām atbilstošu studiju vidi transporta loģistikas un telekomunikāciju zinātnēs.

Daugavpils Medicīnas koledža sevi pozicionē kā mūsdienīga, prestiža un atpazīstama izglītības institūcija veselības aprūpes un sociālās labklājības jomā. Pateicoties Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta finansiālam atbalstam, veikti nozīmīgi uzlabojumi infrastruktūras attīstībā un mācību aprīkojuma modernizācijā.

Kompānija „Lattelecom”, kura nodrošina mūsu audzēkņiem prakses vietas, iepazīstināja projekta dalībniekus ar savu darba specifiku un jaunākajām tehnoloģijām IT un telekomunikāciju jomā.

Daugavpils pilsēta un Latgales reģions ir bagāta ar savu multikulturālo, multietnisko un multifunkcionālo vidi. Par to viesi pārliecinājās, kultūras programmas ietvaros apmeklējot, Daugavpilī- Poļu namu, Krievu namu, Daugavpils Sinagogu, Daugavpils Māla mākslas centru, Marka Rotko Mākslas centru, Daugavpils Cietoksni, Latgalē- Maizes muzeju Aglonā, Aglonas baziliku, Leļļu muzeju Preiļos, zirgu sētu „Klajumi”, Vasargelišķu skatu torni un Slutišķu vecticībnieku sādžu Naujenē.

Ievērības cienīgs bija Daugavpils pilsētas Domes apmeklējums, kur mūs uzņēma Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska. Stratēģiskās plānošanas un starptautisko sakaru nodaļas vadītāja Olga Tolmačova prezentēja Daugavpili kā eiropeisku pilsētu, kas nemitīgi attīstās, piesaistot dažādus Eiropas Struktūrfondu līdzekļus.

Pieredzes apmaiņas programmas noslēgumā, izvērtēšanas seminārā, projekta dalībnieki atzina, ka guvuši bagātīgas idejas savam un savas skolas darbam. Līdzdalību pieredzes apmaiņas braucienā apstiprināja Daugavpils Valsts tehnikuma direktores izsniegts sertifikāts un Europass Mobility dokuments.

Mums, kā Baltijas valstu un vienīgajiem baltu tautu pārstāvjiem, ir nepieciešams sadarboties ne tikai vēsturisko un ģeogrāfisko iemeslu dēļ. Mums- ir svarīgi apvienot mūsu centienus un sakopot resursus, lai pienācīgi atbildētu mūsdienu izaicinājumiem modernas un konkurētspējīgas izglītības nodrošināšanā. Mūsu divu tautu patiesa divpusējā sadarbība ir labs ieguldījums gan Baltijas valstu, gan Eiropas Savienības stiprināšanā.

4   5   6

7   8   9

Informāciju sagatavoja: Inta Laurena


Поиск...