Realizēts Leonardo da Vinci programmas audzēkņu prakses projekts

Mūsu tehnikums realizēja 4 nedēļu laikā no 02.- 29.aprīlim audzēkņu prakses projektu "Ceļš uz profesionālo kvalifikāciju iegūšanu - audzēkņi no Latgales Eiropas dialogā".

Projekta dalībnieki bija desmit DVT audzēkņi, kuri mācās automehānikas, elektrotehnikas, programmešanas, metālapstrādes un apkalpošanas sfēras (drēbnieki un frizieri) programmās.

IMG 4249   IMG 4317   IMG 4420

 

 

 

 

 

Prakse notika Vācijā, Drēzdenē, mūsu partnerinstitūcijā IB Drēzdene (IB-Internationaler Bund, Einrichtung Dresden), kurai ir bagāta pieredze darbā ar starpvalstu sadarbības projektiem. IB Drēzdenē ir arī mūsdienīga materiāli tehniskā bāze, kas palīdzēja praktikantiem uzlabot zināšanas uz ārvalstu pieredzes bāzes, apgūt jaunas prasmes un iemaņas atbilstoši Eiropas daba tirgus prasībām, tādējādi veicinot viņu sociālo integrāciju.

Prakses programma iekļāva šādas aktivitātes un pasākumus: ikdienas prakses darbs darbnīcās, frizeru salonā, IB-mācību firmā, profesionālās izglītības iestādes BSZ programmešanas nodalā; prasmju un iemaņu iegūšana savā profesionālā jomā; iepazīstināšana ar mācību centru IB Drēzdene, to struktūru un specifiku; partneru uzņēmumu, profesionālās iestāžu apmeklēšana; dalība dažādos sporta un kultūras pasākumos kopā ar IB-mācību centra jauniešiem; kultūras programma.

Mobilitātes brauciena laikā tika sasniegti visi plānotie rezultāti: tika attīstītas un nostiprinātas Eiropas līmeņa standartiem atbilstošas audzēkņu profesionālās prasmes, iemaņas un kompetences, tādējādi palielinati profesionālās iespējas un konkurētspēju iekļauties Eiropas darba tirgū; tika veicināta personīgā attīstība; tika uzlabotas jauniešu profesionālās vācu valodas zināšanas un veicināta viņu starpkultūru kompetence. Katrs dalībnieks saņēma sertifikātu no uzņemošās organizācijas, kā arī EUROPASS-Mobilitāti.

IMG 4499   IMG 4592   IMG 4641

Informāciju sagatavoja: Ļubova Deļmuhamedova


Поиск...