Uzsākts jauns Comenius apakšprogrammas projekts

Šī gada septembrī uzsākts Comenius apakšprogrammas projekts „Kultūras un dzīves vērtības multikultūrās skolās” („Kulturelle un lebenswichtige Werte an multikulturellen Schulen”), kas ilgs divus gadus. Projekts tiks īstenots sadarbībā ar skolām no trim Eiropas valstīm: Polijas, Čehijas un Latvijas.

Projekta mērķi ir veicināt tādu personīgo īpašību attīstību kā tolerance, mobilitāte, aktivitāte, pievērst jauniešu uzmanību kultūras, dzīves un vēstures vērtībām, paplašināt projekta dalībnieku redzesloku, veicināt starpkultūru kompetences attīstīšanu, stiprināt kontaktus ar Eiropas skolām.

Projektā iesaistītas dažādas mūsu skolas audzēkņu grupas un skolotāji. Ir ieplānoti interesanti pasākumi un aktivitātes, mobilitātes braucieni, kā arī viesu pieņemšana mūsu skolā.

Skola ir tradīciju un kultūrvērtību uzturētāja, tāpēc projekta saturā ir dažādas tēmas, ar kurām darbosies visi projekta dalībnieki projekta ietvaros divu gadu laikā: „Nozīmīgākās vēstures vietas un objekti kā kultūrvērtības”, „Informācijas meklējumi par vecām un jaunām tradīcijām”, „Jauniešu brīvā laika un interešu salīdzinājumi”, „Ģimenes tradīcijas salīdzinājuma perspektīvā” „Tolerance: dzīvot un mācīties kopējā Eiropā”.

Informāciju sagatavoja: Ļubova Deļmuhamedova


Поиск...