Konkurss „Eiropas ekspresis”

19. septembrī, mācību korpusā Varšavas ielā 23, otrā kursa audzēkņiem, valodu pētniekiem, bija iespēja pavizināties Eiropas ekspresī. Pasākuma dalībnieki paspēja apmeklēt daudzas Eiropas valstis, iepazīt to valodu, arhitektūru, literātus un tradīcijas. Īpaši interesantas bija pieturas „Valodu daudzveidība”, „Angļu valoda”, „Vācu valoda”, „Eiropas literatūra”.

Gala staciju sasniedza visi, lai gan daži uzdevumi bija ļoti sarežģīti. Ceļojuma rezultātā noskaidrojās, ka grūti bija atpazīt dažādu valstu arhitektūras pieminekļus, atminēt tautu tradīcijas.

Izrādījās, ka mūsu skolā labākie Eiropas valodu un tradīciju zinātāji ir grupā L- 21, KV- 21 un DT- 21.

Jāpateicas mūsu skolotājiem valodniekiem, kuri ne tikai izveidoja interesantus un sarežģītus uzdevumus, bet arī palīdzēja tos risināt, jo konkursa galvenais mērķis bija radīt interesi par Eiropas valodām un kultūru.

Vācu valodas stacijā strādāja skolotājas Ļ.Deļmuhamedova, B. Mihailova un J.Sardiko. Literatūras un latviešu valodas pieturā darbojās I.Antoneviča un I. Krūklande-Vovere. Angļu valodas stacijā āķīgus jautājumus uzdeva skolotāja J.Plečkena. Ar augstu rezultātu vērtējumu neskopojās skolotāji S.Bičkova un O.Ostrovkis. Ar Eiropas valstu kultūru iepazīstināja skolotājas A.Elksniņa un T.Jegorova. Konkursa rezultātu apkopošanā palīdzēja skolas metodiķe J.Dideviča.

1   2   3

 

 

 

 

Labākie audzēkņi bija V.Dubovskis un A.Nikiforovs (L- 21), M.Kipure un N.Timpere ( KV- 21), J.Strukovs (DT- 21), A.Carjovs (AM- 21), A.Petaška (TT- 21), D.Maslo (EM- 21).

Žūrijas locekļi: I.Antoneviča, S.Bičkova, A.Elksniņa, Ļ.Deļmuhamedova, J.Dideviča, T.Jegorova, I.Krūklande-Vovere, B.Mihailova, O.Ostrovskis un J.Plečkena.

Cerams, ka pirmā Eiropas ekspreša brauciens nebūs pēdējais, un mēs arī turpmāk ceļosim plašajā valodu zināšanu pasaulē.

Konkursa rezultāti pa grupām:

Nr.p.k.

Grupa

Punktu skaits

Vieta

1.

L- 21

56

I

2.

KV- 21

52

II

3.

DT- 21

47

III

4.

AM- 21

45

IV

5.

PR- 21

45

IV

6.

V- 21

43

V

7.

TT- 21

42

VI

8.

EM- 21

41

VII

9.

KS- 21

40

VIII

10.

SC- 21

39

IX

11.

VA- 21

33

X

Informāciju sagatavoja: Jūlija Plečkena


Поиск...