Comenius apakšprogrammas projekta dalībnieku tikšanās Čehijā

Comenius projekta „Kultūras un dzīves vērtības multikultūrās skolās” („Kulturelle un lebenswichtige Werte an multikulturellen Schulen”) dalībnieki no 8. līdz 12. oktobrim apmeklēja Čehiju skolas partnerības projekta ietvaros. Šī bija pirmā tikšanās, kurā piedalījās 40 projekta dalībnieki (skolotāji un audzēkņi) no trim Eiropas valstīm: Čehijas, Polijas un Latvijas.

Šīs tikšanās mērķi, kā arī visa projekta mērķi, ir veicināt tādu personīgo īpašību attīstību kā tolerance, mobilitāte, aktivitāte, pievērst jauniešu uzmanību kultūras, dzīves un vēstures vērtībām, paplašināt projekta dalībnieku redzesloku, veicināt starpkultūru kompetences attīstīšanu, stiprināt kontaktus ar Eiropas skolām.

1   2   3

 

 

 

 

4   5   6

Projekta pirmās tikšanās organizētāja bija Kromerižas pilsētas ģimnazija.Tikšanās programmā iekļauti darba semināri, skolu prezentācijas, dažādi pasākumi, iepazīšanās ar skolu tradīcijām un ārpusskolas aktivitātēm. Tikšanās sākumā notika projekta triju valstu dalībnieku pieņemšana Kromerižes pilsētas mērijā rātsnamā. Vice mērs sveicināja viesus, uzsverot projekta svarīgumu Eiropas kultūras sadarbības attīstībā.

Vissvarīgākā tikšanās tēma bija „Nozīmīgākās vēstures vietas un objekti kā kultūrvērtības”, tāpēc visa projekta grupa apmeklēja interesentākās vietas Hostinē, Brno un Zlinē. Pati Kromerižes pilsēta, kurā ir daudz 12.-19. gadsimta vēstures un kultūras objektu, atrodas UNESKO aizsardzībā.

Mūsu skolas skolotāji izmantoja iespēju iepazīties ar Čehijas profesionālo izglītību, apmeklējot Kromerižē vienu no tehniskā novirziena profesionālajām skolām.

Veiksmīga darba rezultātā tika sasniegti izvirzītie mērķi un uzdevumi. Turpmāk visi interesenti varēs vērot Comenius projekta attīstību un aktivitātes dalībnieku sadarbībā izveidotajā Interneta mājas lapā.

Nākamā projekta tikšanās notiks Daugavpilī. Gaidīsim ciemiņus!

Informāciju sagatavoja: Ļubova Deļmuhamedova


Поиск...