Comenius projekta pasākumi

Mēs jau informējām par Comenius apakšprogrammas projektu „Kultūras un dzīves vērtības multikultūrās skolās” („Kulturelle un lebenswichtige Werte an multikulturellen Schulen”), ko realizē mūsu mācību iestāde.

Tā kā viens no galvanajiem mērķiem projektā ir pievērst uzmanību kultūras, dzīves un vēstures vērtībām, no oktobra līdz decembrim projekta dalībnieki, skolotāji S.Bičkova, I.Antoneviča, V.Ignatjeva, L.Samuilova, V.Isate, J.Krupskis, kā arī TT-21 grupas audzēkņi V.Rubanika un N.Smislova skolā novādija divus pasākumus: mini-projektu „Nozīmīgākās vēstures un kultūras vietas un objekti” un 1.-3. kursa audzēkņiem aptauju "Brīvā laika pavadīšana un aktivitātes šajā laikā".

Pasākumos piedalījās dažādas grupas: AM-11, KV-11, SC-11, L-11, AM-21, TT-21, V-21, KV-31, AM-31, L-31, ATS-31. Mini projekta aktivitātes bija: meklēt informāciju par nozīmīgākajām vēstures un kultūras vietām un objektiem Latvijā, arī Latgalē, savākt materiālus, meklēt vai izgatavot fotogrāfijas un pēc tam sagatavot visus materiālus izstādei. Šis konkurss vēl nav beidzies, un visi interesenti var iesūtīt savus darbus. Konkursa labākie darbi tiks publicēti Comenius projekta gala produktā „Kultūras vērtības ceļvedis”.

Mēs piedāvājam apskatīties aptaujas rezultātus, kuri būs interesanti un lietderīgi kā audzēkņiem un viņu vecākiem, tā arī grupu kuratoriem un skolotājiem, jo atklāj jaunatnes dzīves svarīgākos aspektus. Pētījuma rezultāti parāda mūsu audzēkņu prioritātes, palīdz labāk viņus izprast. Izglītojamie labprāt piedalījās aptaujā un godīgi atbildēja uz tādiem jautājumiem kā, piemēram, „Cik no brīvā laika nedēļā esi kopā ar vecākiem? Vai tu apmeklē kādu sekciju vai organizāciju? Kur tu atrodies brīvajā laikā? Kāda ir tavu vecāku attieksme pret tavu brīvā laika pavadīšanu? Kādēļ tu lieto medijus? Cik daudz tavu dzīvi varētu bagātināt tautas svētki un paražas? Kā brīvā laika pavadīšana ietekmē tavas dzīves vērtības? Iemesli, kuri traucē tev piepildīt savas vēlmes brīvajā laikā? Ko tu darītu brīvajā laikā, ja tev tam būtu vairāk iespēju?

Aptaujas rezultāti:

1.kurss

2.kurss

3.kurss

Informāciju sagatavoja: Ļubova Deļmuhamedova


Поиск...