Pilsētas latviešu valodas un literatūras skolotāju mācību ekskursija uz Ilūksti

2. aprīlī Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Izglītības metodiķe latviešu valodas jautājumos Ilona Bohāne ir organizējusi pilsētas latviešu valodas un literatūras skolotājām mācību ekskursiju uz Ilūksti. 16 ieinteresētas skolotājas pēc mācību stundām labprāt devās ceļojumā. No Daugavpils Profesionālās vidusskolas paplašināt savu redzesloku pieteicās izglītības metodiķe Jeļena Dideviča un latviešu valodas un literatūras skolotāja Silvija Stašāne.

Mēs apmeklējām Ilūkstes Bērnu un jauniešu centru, ekskursiju novadpētniecības muzejā novadīja tā vadītāja Vanda Rimša.

3212-14682-menessmeitinjas kaps   6831887b   IMAG0007

 

 

 

 

 

Muzeja telpās notiek izstāde „ Dzejas dižkoki ”, kas veltīta Ojāram Vācietim un Imantam Ziedonim. Izstādes koncepcija balstās uz četriem tēliem, kas saista Ojāru Vācieti un Imantu Ziedoni viņu pasaules uztverēs. Šie četri tēli ir - ceļš, rokraksti, koki un akmeņi. Dzejas stundu vadīja Ilūkstes 1.vidusskolas latviešu valodas skolotāja Silvija Romaņenkova.

IMAG0012   IMAG0015   IMG 2646

 

 

 

 

 

Pēc tam mēs devāmies Lašu pagastā (tagad Eglaines pagasts), kur 1714. gada 27. augustā dzimis Gothards Frīdrihs Stenders - vācu tautības mācītājs, apgaismotājs, latviešu laicīgās literatūras dibinātājs, valodnieks, kas saukts arī par Veco Stenderu. 1989. gadā šeit atklāts piemiņas akmens un atvērts muzejs. Stendera muzeja vadītāja Ligita Petuhova izstāstīja mums Stendera dzīves gājumu un pievērsa uzmanību viņa apgaismotāja darbībai.

Vēlāk mēs apmeklējām Mēnesmeitiņas kapu Lašu vecajos luterāņu kapos. Tas ir tēls, ko Rainis izmantojis savā romānā dzejoļos “Dagdas piecas skiču burtnīcas”.

Paldies visām pasākuma organizētājām!

Informāciju sagatavoja: Jeļena Dideviča


Поиск...