eu flag_llp_lv

 

 

 

Comenius projekta vizīte Polijā

ES Mūžizglītības programmas Comenius apakšprogrammas daudzpusējās partnerības projekta „Kultūras un dzīves vērtības multikultūrālās skolās” dalībnieki atgriezās no Polijas, kur no 8. līdz 12. aprīlim notika visu triju valstu dalībnieču kārtējā satikšanās. Šoreiz šo tikšanos organizēja Polijas Bidgoščas pilsētas R.Šūmaņa ģimnāzija. Latviju pārstāvēja projekta dalībnieki, skolotāju un skolēnu darba grupa, no 2 skolām: Profesionālās vidusskolas un 3. vidusskolas, Čehiju- Kromerižas pilsētas ģimnāzijas delegācija.

Tikšanās programmā tika iekļauti darba semināri, mājas lapas izstrādes darbs, skolu prezentācijas par projekta dalībvalstu ģimenes svētkiem un tradīcijām, dažādi kultūras un ārpusskolas pasākumi: interesantas ekskursijas pilsētā un muzejos, dažādas aktivitātes skolēniem: meistarklases muzeja darbnīcās, pilsētas rallijs, dziesmu konkurss, piedalīšanās nacionālo ēdienu pagatavošanā. Visi dalībnieki vēl ilgi atcerēsies laipno un viesmīlīgo pieņemšanu Bidgoščas pilsētas mērijā.

DSC05457   DSC05570   DSCN0667

 

 

 

 

 

Projekta dalībnieki arī devās interesantā braucienā uz Gdaņsku un Sopotu. Gdaņskas pilsēta atstāja milzīgu iespaidu uz visiem projekta dalībniekiem, kā skolotājiem, tā arī skolēniem, tāpēc šīs pilsētas ievērojamākās vietas iekļaus projekta veidotajā kultūras vērtību ceļvedī.

IMG 5144   IMG 5180   IMG 5184

 

 

 

 

 

Bidgoščas pilsētā mūsu vidusskolas pedagogi pieredzes apmaiņai apmeklēja “Zespół Szkół Budowlanych im. Jurija Gagarina w Bydgoszczy” profesionālo skolu, kur iepazinās ar tehnikuma mācību procesa galvenajiem profesionālajiem novirzieniem, stratēģijām un darba metodēm, apskatīja darbnīcas ar mūsdienīgu aprīkojumu, kā arī apmeklēja nodarbības. Nākamā projekta tikšanās notiks Latvijā, Daugavpilī.

Informāciju sagatavoja projekta koordinatore: Ļ. Delmuhamedova

Поиск...