logo

 

 

Mūsu audzēkņi atgriezušies no kvalifikācijas prakses Vācijā

Pateicoties Magdeburgas pilsētas Domes atbalstam, pirmo reizi Leonardo da Vinči programmas projekta ietvaros četriem Daugavpils Profesionālās vidusskolas 4.kursa programmētājiem un automehāniķiem laikā no 3.februāra līdz 27.aprīlim bija iespēja stažēties kvalifikācijas praksē ārzemju uzņēmumos. Mēs pastāstīsim par to, kā viņiem ir gājis.

Pirmais stāsts - par pilsētu, kura aizrauj ar savu šarmu un gaisotni.

Saksijas- Anhaltes federālās zemes galvaspilsēta Magdeburga atrodas pie Elbas upes. Pirmo reizi tā minēta Kārļa Lielā rakstos 805.gadā. Ķeizars Oto I 10. gs. Magdeburgā nodibināja arhibīskapiju. Otrā pasaules kara laikā pilsēta tika nopostīta gaisa uzlidojumos, un pēc 1945. gada tā ir praktiski uzcelta no jauna.

1   2   3

 

 

 

 

 

Magdeburgā ir daudz senu baznīcu un klosteru. Iespaidīgākā celtne ir Sv.Maurīcija un Sv.Katrīnas doms- pirmā gotiskā stila celtne uz Vācijas zemes. Magdeburgas rātsnams, vairākkārt pārbūvēts un atjaunots, ikvienu priecē ar slaveno zvanu spēli. Netālu no Doma, Vecajā tirgū, atrodas slavenais „Magdeburgas jātnieks”- pirmā bronzas jātnieka statuja uz ziemeļiem no Alpiem. Tā attēlo godāto ķeizaru Oto I.

4   5   6

 

 

 

 

 

Šobrīd Magdeburga ir moderna metropole. Mākslinieka Hundertvasera „Zaļā citadele”- pēdējais mākslinieka arhitektūras darbs- kvartāls, kas pārsteidz ar savdabīgu krāsu dizainu un barokālām līniju iezīmēm.

7   8   9

 

 

 

 

 

Magdeburga- studentu un zinātnes pilsēta. Magdeburgas Universitāte (Otto von Guericke Universität Magdeburg) nosaukta 17. gadsimta zinātnieka, izgudrotāja, jurista un politiķa Otto von Gērikes vārdā, kura pasaulē atpazīstama ar spēcīgām pētniecības tradīcijām. Pilsētai ir sava Zinātnes osta (Science Harbour Magdeburg), kur vecās ostas teritorija ir transformēta zinātnes un inovāciju parkā. Ostas teritorijā darbojas dažādi jauno tehnoloģiju uzņēmumi.

Vācu konstruktoru un celtnieku radītais brīnums- Magdeburgas ūdens tilts (Kanalbrücke Magdeburg). 918 metru garais Magdeburgas ūdens tilts vai kuģojamais akvedukts ir pasaulē garākā šāda veida būve. Tikai pēc Vācijas apvienošanās 1990. gadā kļuva iespējams uzsākt un realizēt šo 80 miljonus eiro vērto grandiozo projektu, kurš ilga 6 gadus.

Magdeburgā atrodas liela vēja ģeneratoru ražotne. Pasaulē viens no lielākajiem 120 metrus augstais vēja ģenerators ar trim milzīgiem spārniem, kuru garums sasniedz 52 metrus, uzbūvēts Magdeburgas tuvumā. Kopumā šī būve sver 500 tonnas. Ģeneratora jauda ir 4,5 megavati un tas nodrošina ar elektoenerģiju 15 000 cilvēkus.

10   11   12

 

 

 

 

 

Magdeburga ir pilsēta ar skatu uz nākotni, kas atklāj sevi aizvien no jauna un ļoti īpašu nozīmi piešķir sava kultūras mantojuma saglabāšanai un kopšanai. Magdeburga ir ļoti zaļa pilsēta, kas pārsteidza visvairāk. Šeit dzīvo jauki un pretimnākoši cilvēki. Magdeburga ir pilsēta ar māju sajūtu.

13   14   15

 

 

 

 

 

Par to, kā veicās mūsu audzēkņiem kvalifikācijas praksē, uzzināsim Prakses atskaites konferencē, kura notiks 8.maijā plkst.12.00 Transporta un sakaru institūta Latgales filiālē (Varšavas iela 43B, 105.auditorijā). Tas jau būs otrais stāsts.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa


Поиск...