Vācu valodas pasākums „Brāļi Grimmi un viņu pasakas”

2014. gada 7. maijā Daugavpils Profesionālajā vidusskolā notika vācu valodas pasākums par tēmu: „Brāļi Grimmi un viņu pasakas”. Tas bija veltīts vācu lingvistu brāļu Grimmu (Jēkaba un Vilhelma) 200. gadadienai. Organizatore un vadītāja ir vācu valodas skolotāja Brigita Mihailova.

Pasākumā aktīvi piedalījās KV-11, TT-21 (V.Krūmiņa) KV-21 (A.Ribakova) grupu audzēkņi. Galvenais mērķis – iepazīstināt audzēkņus un visus interesantus ar brāļu Grimmu dzīvi un daiļradi – bija veiksmīgi sasniegts.

Skolēni paplašināja savas zināšanas par vācu literatūru, kas noteikti sekmēs vācu valodas apgūšanas motivāciju mūsu mācību iestādē.

Cerams, ka pasākumam būs arī liela audzināšanas nozīme, tā kā brāļu Grimmu darbu raksturo čaklums, mērķtiecība, interese par valodām un vēsturi, viņu principiāla pilsoniskā nostāja.

Tas viss varētu noderēt par paraugu jaunajai paaudzei, profesionālās gaitas sākot. Skolotājas ievadvārds, viktorīna, pasakas „Sarkangalvīte” inscenējums, bingo-spēle ar plakātu izmantošanu, skolēnu ilustrācijas pasākumam, - tas viss izraisīja dzīvu interesi un sekmēja izpratni par brāļu Grimmu radošo sadarbību

Informāciju sagatavoja: Brigita Mihailova


Поиск...