Daugavpils Profesionālā vidusskola un Pleskavas Valsts universitāte parakstījušas sadarbības līgumu

26. jūnijā Pleskavā noslēgts sadarbības līgums starp Daugavpils Profesionālo vidusskolu un Pleskavas Valsts universitāti. Dokumentu, kas paredz pasniedzēju, studējošo un citu darbinieku apmaiņas iespējas, kopīgu pasākumu organizēšanu, kā arī dažādu projektu realizēšanu, parakstīja Daugavpils Profesionālās vidusskolas direktore Ingrīda Brokāne un Pleskavas Valsts universitātes rektors Jurijs Demjaņenko. Vienlaikus tika noslēgts sadarbības līgums arī starp Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehnisko skolu un Pleskavas Valsts universitāti.

1   2   3

 

 

 

 

Pleskava ir viena no unikālākajām Krievijas pilsētām - Krievzemes sākums, tās vēsturei iesniedzoties vairāk kā 1100 gadu garumā. Pirmā apdzīvotā apmetne parādījusies vietā, kur šobrīd atrodas pilsētas simbols- Kremlis. Savā ziņā tā vienmēr bijusi pilsēta- cietoksnis, Krievijas rietumu robeža, līdz 18. gadsimtam pārdzīvojot 130 dažādus karus.

4   5   6

 

 

 

 

Pleskavas baznīcas, kuras kopskaitā ir vairāk kā trīsdesmit, aizrauj ar savu majestātiskumu. Krievijas pirmā Svētās Trīsvienības katedrāle celta 1699. gadā. Tās kupoli manāmi jau ilgi pirms iebraukšanas pilsētā un agrāk tā bijusi arī vieta, kur kopā sanāca visas pilsētas ielas. Pilsētas vēsturiskajā centrā joprojām aizliegts būvēt ēkas, kas augstumā pārsniegtu katedrāles torņus- 35 metrus.

7   8   9

 

 

 

 

Pleskavā savulaik sākusies arī Krievijas ikonu un fresku māksla. Viens no unikālākajiem svētceļnieku galamērķiem ir Mirožskas klostera Spasopreobraženskas katedrāle, kur joprojām saglabājušās grieķu meistaru 12. gadsimtā gleznotās Bizantijas stila freskas.

10   11   12

 

 

 

 

Viens no leģendārākajiem pieturpunktiem ir Pleskavas - Pečoru Svētā Uspenska klosteris, kurš savā 540 gadu vēsturē nekad nav ticis slēgts un ir viens no retajiem, kas turpinājis darboties arī padomju laikā. Pati Pečoru klostera teritorija ir milzīga, un savā ziņā tā ir vesela pilsēta pilsētā- ar 11 dievnamiem un savu slimnīcu.

13   14   15

 

 

 

 

Trīsdesmit kilometrus no Pleskavas atrodas Izborska, viena no senākajām Krievzemes pilsētām, kas pirmoreiz rakstos pieminēta 862. gadā. Populārākais šīs apkaimes apskates objekts ir senais Izborskas cietoksnis, kas pretendē arī uz vietu UNESCO mantojuma sarakstā.

16   17   18

 

 

 

 

Paldies Pleskavas koledžas direktoram Vjačeslavam Odnobokovam un direktora vietniecei audzināšanas darbā Jekaterinai Andrejevai par sirsnīgo uzņemšanu un viesmīlību.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa


Поиск...