Seminārs ekonomikas skolotājiem „Ekonomikas un mārketinga aktualitātes Latvijā un pasaulē”.

2014. gada 30. novembrī Daugavpils Profesionālās vidusskolas ekonomikas skolotāji Dmitrijs Sirotko un Lilija Sologubenko piedalījās Valsts izglītības satura centra un LU Ekonomikas un vadības fakultātes organizētājā seminārā „Ekonomikas un mārketinga aktualitātes Latvijā un pasaulē” Rīgā. Savu dalību seminārā pieteica vairāk nekā 50 ekonomikas skolotāji no visām Latvijas pilsētām un pagastiem.

20141030 120655   20141030 121032   DSC 0001

 

 

 

 

Seminārā LU Ekonomikas un vadības fakultātes docētāji stāstīja par pētījuma metodēm, ieteikumiem pārbaudes darbu novertēšanai un pilnveidošanai, kā arī par ieteicamajām tēmām pētnieciskajam darbam. Seminārā tika stāstīts par aktuāliem ekonomikas jautājumiem:

  • Mārketinga aktualitātes un netradicionālais mārketings.
  • LR nodokļu likumdošanas aktualitātes.
  • Kredītrisku ietekme uz banku sistēmas stabilitāti un aktualitātes finanšu sektorā.

Pirmo semināra daļu vadīja Mārketinga aģentūras mCloud valdes loceklis Agris Magons, kurš aktīvi un aizraujoši stāstīja par interneta mārketinga attīstību Latvijā un pasaulē, daloties ar reāliem piemēriem no savas prakses. Lekcijas laikā klausītājiem bija piedāvāta iespēja pārliecināties atškirībās starp teorētisko un praktisko mārketingu, analizējot uzņēmuma „Amplify” sadarbību ar tādiem klientiem kā Kraft Foods, Balta, Latvijas Universitāte, 220.lv, A/S Minicredit un citiem.

DSC 0003   DSC 0025   DSC 0036

 

 

 

 

Otru semināra daļu vadīja LU Finanšu katedras lektore M.oec. Līga Leitāne, kura bija atbildīga par nodokļu aktualitātēm un nodokļu piemērošanas specifiku Latvijā. Viņa pastāstīja par nodokļu maksāšanas režīma izvēles niansēm, uzsākot komercdarbību, budžetā maksājamiem nodokļiem un nodokļu atšķirībām dažādām komercdarbības formām.

DSC 0049   DSC 0064   DSC 0070

 

 

 

 

Semināra nobeigumā atbildīga par kursu norisi LU Ekonomikas un vadības fakultātes lektore Jeļena Šalkovska novēlēja visiem klātesošiem pastāvīgi paaugstināt savas zināšanas nodokļu jomā un nodot tās saviem skolēniem, jo tieši no skolotājiem kā sabiedrības inteliģences daļas ir atkarīga mūsu bērnu izglītotība.

Informāciju sagatavoja: Dmitrijs Sirotko


Поиск...