Skolotāji un audzēkņi iepazīstas ar senām un jaunām tradīcijam COMENIUS projekta vizītē Čehijā

19.12.2014

ES Mūžizglītības programmas Comenius apakšprogrammas daudzpusējās partnerības projekta "Kultūras un dzīves vērtības multikultūras skolās" ("Kulturelle und lebens wichtige Werte an multikulturellen Schulen") darba grupa, kuru veido Daugavpils Profesionālās vidusskolas un Daugavpils 3. vidusskolas skolotāji un audzēkņi, novembra beigās apmeklēja Čehijas pilsētu Kromeržižu, kur tikās ar projekta partnerskolu - Polijas Bidgoščas pilsētas ģimnāzijas un Čehijas Kromeržižas pilsētas ģimnāzijas skolotājiem un skolēniem.

DSC02234   DSC02719   DSC02725

 

 

 

 

Jau otro gadu mūsu abu skolu skolotāji un audzēkņi turpina starptautisko sadarbību ES Mūžizglītības programmā. Šī bija 5. projekta tikšanās. Tā kā tikšanās mērķis bija iepazīt partnervalstu senās un jaunās tradīcijas un iepazīties ar valstu kultūras vērtībām, tikšanās notika Ziemassvētku sākumā - pirmās Adventes laikā.

Brauciena laikā projekta darba grupa no Latvijas iepazinās ar Polijas galvaspilsētas Varšavas pilsētas centru Ziemassvētku rotā, stāstiem par pilsētas vēsturi un tās leģendām. Skolotājiem un skolēniem bija iespēja iepazīt arī Čehijas galvaspilsētu Prāgu. Visvairāk darba grupas dalībniekus sajūsmināja Vecpilsētas laukums un Svētā Vita katedrāle.

Iepazīstoties ar kultūras vērtībām grupas dalībnieki ievēroja, kā senās tradīcijas pāriet mūsdienu pasaulē, bagātinot mūsdienu kultūru.

DSC 0336   DSC 0546   IMG 3906

 

 

 

 

Pilsētas laukumā Kromeržižā projekta darba grupa apmeklēja Ziemassvētku tirdziņu. Iepazīšanās ar tradīcijām mūsu skolas audzēkņiem Ainai Seilišai (TT-21), Karinai Trofimovai (KV-31), Birutai Mūrniecei (TT-21) kopā ar partnerskolu skolēniem notika praktiskajās darbnīcās, rotājot piparkūkas, pinot groziņus, sapošot ģimnāzijas telpas un greznojot svētku eglīti. Savukārt mūsu skolas skolotāji Ļubova Deļmuhamedova, Vera Stivriņa, Dmitrijs Sirotko, Oļegs Ostrovskis, Vera Ignatjeva un Lilija Sologubenko kopā ar partnerskolu kolēģiem savu valstu senās un jaunās tradīcijas prezentēja, strādājot darba grupās. Spraigi tika strādāts, noformējot projekta gala produktu- ceļvedi, kurš pēc brauciena tiks nodots iespiešanai tipogrāfijā.

Iesāktais darbs tiek turpināts arī atgriežoties mājās. Projekta skolotāji noformē projekta internetvietni, kuru var apskatīt, ieejot skolas mājas lapā sadaļā Projekti un tālāk izvēloties rubriku "Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas Comenius apakšprogramma".

Informāciju sagatavoja: projekta koordinatore Ļubova Deļmuhamedova.


Поиск...