Uzzināsim vairāk par Latviju kā Eiropas Savienības Padomes prezidējošo valsti

No 1. janvāra Latvija uz pusgadu ir kļuvusi par Eiropas Savienības Padomes prezidējošo valsti. Tas nozīmē, ka sešus mēnešus Latvija virza Eiropas Savienības Padomes darbu: vada dažāda līmeņa sanāksmes, veicina darbu likumdošanas jomā, nosaka prioritātes un attīsta valstu un Eiropas Savienības institūciju sadarbību. Galvenā prezidentūras pasākumu norises vieta Rīgā ir Latvijas Nacionālā bibliotēka jeb Gaismas pils.

1   2   3

 

 

 

 

Tiesības vadīt Eiropas Savienības Padomes darba norisi valstis iegūst rotācijas kārtībā. Pirms Latvijas prezidējošā valsts bija Itālija, bet 2015. gada jūlijā Eiropas Savienības pārvaldības pienākumus pārņems Luksemburga. Kopā ar šīm valstīm Latvija īsteno trio prezidentūru – valstis sadarbojas, lai nodrošinātu Eiropas Savienības darba pēctecību un efektīvāk izmantotu resursus. Eiropas Savienības prezidentūras darba programmu visas trīs valstis veido vienlaicīgi. Katrs Latvijas iedzīvotājs var iesaistīties prezidentūras veidošanā un īstenošanā, piedaloties prezidentūras sekretariāta un sadarbības partneru rīkotajos pasākumos, sekojot līdzi jaunumiem un atbalstot Latviju šajā nozīmīgajā uzdevumā.

19.februārī KV- 21.grupas audzēkņiem tika organizēta diskusija, lai uzzinātu vairāk par to, kas ir Eiropas Savienības Padome, kā notiek prezidentūras process un kas ir lielākie notikumi un prioritātes tieši Latvijas prezidentūras laikā. Šādus izglītojošus pasākumus audzēkņiem paredzam organizēt arī turpmāk.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa


Поиск...