Mūsu audzēkņi piedalās konkursā ”Latvijas dzelzceļš gadsimta vējos”

No 26. līdz 27.02.2015. Rīgā notika reģionālais profesionālās meistarības konkurss ” Latvijas dzelzceļš gadsimta vējos”. Konkursā piedalījās PIKC „Rīgas Valsts tehnikums” un PIKC „Daugavpils tehnikums” specialitāšu ”Dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķis” un „ Lokomotīvju saimniecības tehniķis” audzēkņi.

100 9320   100 9325   100 9345

 

 

 

 

 

Mūsu tehnikumu pārstāvēja L- 41grupas audzēkņi: R.Kuģis, V.Gicevičs, V.Drelings, J.Geižins, un KV-41grupas audzēkņi: Ž.Čekans, L.Gorina, V.Vasiļjeva un J.Žunda.

Konkursa mērķis bija popularizēt dzelzceļa nozares profesijas, ļaut konkursa dalībniekiem parādīt iegūtās zināšanas izvēlētajā profesijā, nestandarta situāciju un radošo uzdevumu risināšanā, attīstīt audzēkņu komunikatīvās prasmes un iemaņas. Konkursa organizēja Valsts izglītības satura centrs, PIKC „Rīgas Valsts tehnikums”, Latvijas Dzelzceļnieku biedrība.

100 9387   100 9436   100 9439

 

 

 

 

 

Konkursā audzēkņiem bija jāveido kolāža, jāatbild uz testa jautājumiem par Latvijas dzelzceļa vēsturi, jāveic praktiskie uzdevumi atbilstoši specialitātēm, jāpiedalās situācijas simulācijā, jāparāda zināšanas darba aizsardzībā, pirmās palīdzības sniegšanā un citās aktivitātēs.

Kopvērtējumā mūsu tehnikuma audzēkņu L- 41 grupas komanda ieguva: I vietu, bet KV-41 grupas komanda – godalgoto II vietu. V.Gicevičs no LDZ saņēma dāvanu kā labākais vēsturnieks.

Liels paldies visiem dalībniekiem par radošo darbu!

Informāciju sagatavoja: Antoņina Minčonoka


Поиск...