Starptautiskā konference „Inovācijas profesionālajā izglītībā”

2015. gada 27.-28. aprīlī PIKC „Daugavpils tehnikums” notika starptautiskā konference „Inovācijas profesionālajā izglītībā”. Tās mērķi bija sekmēt radošas personības izaugsmi, veicinot svešvalodu un informāciju tehnoloģiju kompetentu lietošanu profesijas apguvē, mūžizglītībā un kultūru dialogā mūsdienu sabiedrībā, radīt izglītojamajiem iespēju pilnveidot zināšanas par svešvalodas likumsakarībām un lietošanas funkcijām, izmantot svešvalodu zināšanas un prasmes sociokultūru kontekstā informācijas ieguvei, atlasei un tālākai nodošanai, izmantojot jaunākās informācijas tehnoloģijas.

Konferencē piedalījās PIKC „Daugavpils tehnikums” sadarbības partneri no Viļņas dzelzceļa transporta tehniskās skolas (Lietuva), Polijas Elkas Karaļa Brzostovska v.n. 5. profesionālās skolas (Polija), Pleskavas Valsts universitātes koledžas (Krievija), kā arī viesi un tehnikuma darbinieki. Plenārsēdes laikā sadarbības partneri dalījās pieredzē, iepazīstināja ar savas valsts izglītības sistēmu, inovācijām profesionālajā apmācībā izglītības iestādēs.

1   2   3

4   5   6

 

 

 

 

 

 

 

 

7   8   9

 

 

 

 

Konferences laikā tika noslēgts sadarbības līgums sociālajā, zinātnes un izglītības jomā starp „Baltkrievijas valsts Vidzu profesionāli- tehnisko koledžu” un PIKC „Daugavpils tehnikums”. Dokuments paredz kopīgu studiju programmu, dažādu projektu izstrādi un to realizāciju, pasniedzēju, studējošo un citu darbinieku apmaiņas iespējas, kopīgu pasākumu organizēšanu un citus sadarbības veidus. Sadarbības līgumu parakstīja PIKC „Daugavpils tehnikums” direktore Ingrīda Brokāne un „Baltkrievijas valsts Vidzu profesionāli- tehniskās koledžas” direktors Mihails Smirnovs.

10   11   12

 

 

 

 

Konferences darbs tika organizēts divās sekcijās. Pirmajā, kas bija veltīta informāciju tehnoloģiju izmantošanai profesionālajos mācību priekšmetos, uzstājās A.Daugerts, I. Dortiņa, O.Bazarova un I.Ivanovs. Otrās sekcijas laikā - Informācijas tehnoloģiju izmantošana angļu valodas apmācības procesā – multimēdiju lingvistikas kabinetā Mendeļejeva mācību ielas korpusā A.Pomitkina viesiem novadīja interaktīvu mācību nodarbību.

13   14   15

 

 

 

 

Viesiem neformālā gaisotnē bija iespēja aplūkot Raiņa māju Berķenelē un uzzināt par visu Daugavpils tehnikuma mācību korpusu vēsturi, darbību.

Informāciju sagatavoja: izglītības metodiķe Anda Bernāne


Поиск...