Comenius projekta noslēguma tikšanās Polijā 11.05.2015.

ES Mūžizglītības programmas Comenius apakšprogrammas daudzpusējās partnerības projekta „Kultūras un dzīves vērtības multikulturālās skolās” („Kulturelle un lebenswichtige Werte an multikulturellen Schulen”) Profesionālās izglītības kompetences centra „Daugavpils tehnikums” un Daugavpils 3. vidusskolas jauniešu un skolotāju projekta darba grupa atgriezās no Polijas, kur no 2015.gada 26. līdz 30. aprīlim notika visu triju dalībvalstu sestā, noslēguma projekta tikšanās. Polijas Bidgoščas pilsētas R.Šūmaņa ģimnāzija viesmīlīgi sagaidīja projekta dalībniekus no Latvijas un Čehijas. Noslēguma tikšanās galvenie mērķi bija apkopot triju Eiropas valstu divgadīgā projekta rezultātus, prezentēt projekta ietvaros tapušo grāmatu „Ceļvedis”, kuru veidoja visi projekta dalībnieki, kā arī izvērtēt projekta nozīmi un kvalitāti. Visus projekta dalībniekus, kā skolēnus, tā arī skolotājus, sajūsmināja svētku pasākums Bydgoščas pilsētas jaunatnes pilī, kas bija veltīts grāmatas „Ceļveža” prezentācijai – grandiozais koncerts, projekta momentu slīdrāde un grāmatas video prezentācija. Prezentācijas noslēgumā katrs projekta dalībnieks saņēma „Ceļvedi”. Aizkustinošs bija svētku pasākuma nobeigums – visi dalībnieki tika cienāti ar torti, ko rotāja saldu burtu uzraksts „ Kopā un uz visiem laikiem”.

1   2   3

 

 

 

 

Katra tikšanās projekta ietvaros gan Polijā, gan Čehijā, gan Latvijā divu gadu garumā deva iespēju vairāk uzzināt par dalībvalstu nacionālajām tradīcijām, to kultūrām un ģimenes vērtībām, bez kurām tauta nevar eksistēt. Tāpēc šajā tikšanās programmā tika iekļautas arī ārpusskolas aktivitātes, dejas, sporta sacensības, dažādas aizraujošas aktivitātes dabas parkā, dziesmas pie ugunskura, izzinoša ekskursija uz Torunas pilsētu, kur, pastaigājoties pa viduslaiku ieliņām, varēja sajust gotisko mākslas stilu, vērot veco tradīciju ietekmi uz mūsdienu dzīvi un, protams, izprast šo vērtību nozīmi, jo tas arī bija viens no šī kopīgā projekta mērķiem.

4   5   6

 

 

 

 

Projekta ietvaros tika izveidota mājas lapa, kurā soli pa solim ir atspoguļoti visi projekta dalībnieku darba panākumi, ir atrodamas daudzveidīgas skolu projektu prezentācijas, daudzveidīgo aktivitāšu foto galerija. Tajā ir ievietota arī grāmata “Ceļvedis“, tai materiālus gatavoja 3 valstu projekta dalībnieki, bet noformēja projekta dalībniece, talantīgā Daugavpils 3. vidusskolas skolotāja Ināra Jasvina.

7   8   9

 

 

 

 

Projekts ir veiksmīgi noslēdzies, visi mērķi sasniegti. Ar gandarījumu var domāt par paveikto aizraujošo darbu, par jauniem draugiem Eiropas Savienībā. Pateicamies abu skolu direktoriem par atbalstu un sapratni! Liels paldies visiem projekta dalībniekiem par sadarbību, draudzību un izpalīdzību!

Informāciju sagatavoja: Ļubova Deļmuhamedova


Поиск...