kopeejais nordplus

 

 

Starptautiskā metodiskā konference Viļņā

Šī gada 14.maijā Viļņā, piedaloties Lietuvas un Latvijas skolu pārstāvjiem, norisinājās starptautiskā metodiskā konference “Inovatīvas mācību metodes profesionālajā izglītībā”, kura tika organizēta Nordplus programmas projekta ietvaros. Konferences mērķis bija pilnveidot pedagogu zināšanas un prasmes par inovatīvu mācību metožu izmantošanu kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanai. Konferences mērķauditorija bija Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskās skolas un Profesionālās izglītības kompetences centra „Daugavpils tehnikums” pedagogi un atbildīgie par metodiskā darba organizāciju izglītības iestādēs. Pasākumā piedalījās 40 dalībnieki.

1   2   3

4   5   6

 

 

 

 

 

 

 

 

Konferenci iesāka projekta vadītāja Dovile Sliuželyte ar ziņojumu par projekta mērķiem, galvenajām aktivitātēm un sasniegtajiem rezultātiem. Lietuvas skolas direktors Jeronimas Mikiparavičius dalījās pieredzē par Eiropas Savienības struktūrfondu ieguldījumu, pašreiz Baltijas valstīs modernākā dzelzceļa transporta izglītības centra izveidei, Viļņā. Latvijas skolas metodiķe Jeļena Dideviča informēja kolēģus par inovatīvām pasniegšanas metodēm un metodisko darbu Daugavpils tehnikumā. Skolotāji Jevgeņijs Kružkovs, Jevģenijs Krupskis, Živile Dabužinskaite, Jurgita Sinkevičiene, Adomas Pakalnis, Aleksandra Balsiene un Vaidas Peleckas uzstājās par jaunākajām atziņām, tendencēm un inovatīvām mācību metodēm profesionālo un vispārizglītojošo priekšmetu pasniegšanā. Lielai daļai skolotāju šī konference bija pirmais solis viņu profesionālās darbības pilnveidē.

7   8   9

10   11   12

 

 

 

 

 

 

 

 

Tā bija iespēja Lietuvas un Latvijas skolotājiem diskutēt arī par profesionālās izglītības problēmām skolā, dalīties pieredzē dažādu mācību līdzekļu izstrādē un lietošanā, prezentēt savus un savu audzēkņu sasniegumus stundās un ārpusstundu nodarbībās, kā arī apmainīties metodiskajiem materiāliem. Pasākuma laikā ikvienam dalībniekam bija iespēja ne tikai iepazīties ar labās prakses piemēriem, bet arī diskutēt un izteikt savu viedokli. Augstu vērtējam konferences radošo atmosfēru un skolotāju profesionalitāti. Esam guvuši daudz jaunu ideju turpmākajam darbam ar jaunākām tehnoloģijām mācību stundās.

Konferences dalībnieku prezentāciju materiāli un atziņas tuvākā laikā tiks publicētas skolas tīmekļa vietnē www.daugvt.lv.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa


Поиск...