Tehnikumā viesojās Kabulas Politehniskās Universitātes profesors Mohd Nazir Nejabi

Laika posmā no 2015. gada 15. līdz 19. maijam Daugavpils tehnikumā viesojās Afganistānas Islāma Republikas Kabulas Politehniskās Universitātes profesors Mohd Nazir Nejabi un Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas Transporta un sakaru drošības nodaļas pārstāvis Juris Pakalns.

1   3   5

 

 

 

 

 

Vizītes laikā profesors iepazinās ar mācību procesa organizāciju Daugavpils tehnikuma trīs mācību korpusos, apmeklēja mācību telpas, datorklases, darbnīcas, laboratorijas, vēroja un piedalījās mācību stundās.

Prof. Mohd Nazir Nejabi novadīja divas nodarbības Daugavpils tehnikuma audzēkņiem: „Selection Railway Gauge for ARN and Solution of Various Gauges with Neighbors” un „Selection of Rail and Sleeper for Afghanistan Railway Network ARN” angļu valodā. Profesora lekcijas PowerPoint formātā ir pieejamas tehnikuma bibliotēkā.

4   7   8

 

 

 

 

 

Vizītes laikā profesors Daugavpilī apmeklēja SIA „Latvijas Dzelzceļa ritošā sastāva servisa” Lokomotīvju remonta centru un Vagonu remonta centru.

Profesors vizītes noslēguma tikšanās laikā uzsvēra, ka Daugavpils tehnikumā un remonta centros ir guvis ļoti nozīmīgas teorētiskās un praktiskās zināšanas, vizuālo materiālu fotogrāfiju veidā, kas tiks izmantotas nodarbību sagatavošanai, laboratoriju izveidei Kabulas Politehniskās Universitātes audzēkņiem. Mohd Nazir Nejabi izteica cerību par sadarbības turpināšanu akadēmiskajā un praktiskajā jomā. Profesors pateicās visiem par viesmīlību, atsaucību un sniegtajām zināšanām.

9   6   11

 

 

 

 

 

Paldies visiem tehnikuma darbiniekiem, skolotājiem, kas bija iesaistīti profesora vizītes darba programmas realizēšanā! Pateicos O.Ostrovskim, V.Isatei, A.Minčonokai par ieguldīto laiku un darbu!

Informāciju sagatavoja: izglītības metodiķe A.Bernāne


Поиск...