Pasākums „Mehānika un mēs”

2015. gada maijā un jūnijā Daugavpils tehnikumā tika organizēts pasākums „Mehānika un mēs”. Tā ietvaros AM-21, L-21,V-21 grupas audzēkņi apmeklēja ar senām ražošanas tradīcijām bagāto Daugavpils Skrošu rūpnīcu, kur uzzināja par rūpnīcas vēsturi, skrošu izgatavošanas procesu, kā arī par tajā esošo dažādu mehānismu un mašīnu darbu.

1   2   3

 

 

 

 

 

4   5   6

 

 

 

 

 

Pasākuma laikā EM-21, AM-21, V-21, L-21 grupās tika organizēti konkursi. Konkursu komandas tika veidotas pēc audzēkņu interesēm, katrai komandai bija savs nosaukums. Atbalstot topošos speciālistus, AM-31, EM-31, un V-31 grupu audzēkņi atkārtoja mācāmo vielu. Konkursam bija divas daļas: teorētiskajā daļā katra komanda atbildēja uz testa jautājumiem, otrajā – veica modelēšanu. Kopvērtējumā pirmo vietu ieguva L-21 grupas audzēkņu komanda „Konveijers”, otrajā konkursa daļā viņi veidoja vējmobiļa modeli. Pasākuma laikā tā dalībnieki varēja aplūkot veco avīžu izstādi. To bija veidojuši dažādu gadu audzēkņi. Izstādē varēja uzzināt par dzelzceļa uzņēmumiem, par personībām, kas devušas ieguldījumu mehānikas attīstībā, kā arī par krustvārdu mīklām un dažādām mehāniskajām pārraidēm.

7   8  9

10   11   12

13   14   15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šī mācību gada oktobrī visu grupu dalībnieki tiek aicināti uz mehānikas konferenci. Pēc konferences teorētiskās daļas notiks konkursu darbu prezentācija un komandu apbalvošana.

Pasākumu organizēja un informāciju sagatavoja: Ņina Smuļko


Поиск...