XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Profesionālās izglītības iestāžu jauniešu radošais pasākums „Radi, rādi, raidi”

Visa pagājušā mācību gada garumā PIKC „Daugavpils tehnikums” audzēkņi un skolotāji gatavojās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

2015.gada aprīlī tehnikuma audzēkņi un skolotāji piedalījās Latgales vēsturiskā novada profesionālo izglītības iestāžu jauniešu radošajā pasākumā "Radi, rādi, raidi". Novada pasākumā mūsu izglītības iestādi pārstāvēja 39 audzēkņi un 8 skolotājas. No mūsu tehnikuma sagatavotās konkursa – koncerta programmas žūrija XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos uzaicināja piedalīties mūsdienu deju kolektīvu (skolotāja Alisa Matvejeva), apģērbu kolekcijas "Līdzi saulei" prezentētājas (kolekcijas autore Ludmila Lukjanska, režisore Alisa Matvejeva) un trīs darbnīcu - drēbnieku, frizieru un vizuālās lietišķās mākslas (skolotājas: Marija Arhipova, Elvīra Azareviča, Valentīna Saulīte, Ludmila Lukjanska) nodrošinātājus.

1   2   3

4   5   6

 

 

 

 

 

 

 

 

9.jūlijā PIKC „Daugavpils tehnikums” 27 audzēkņi un 7 skolotājas agri no rīta devās uz Rīgu. Vērmanes dārza teritorijā mūsu radošās darbnīcas veiksmīgi nostrādāja trīs dienas. Rīgas iedzīvotāji un pasākuma viesi aktīvi piedalījās atklātnīšu, tekstila burtu izgatavošanā, frizūru veidošanā (bižu pīšanā). Mūsdienu deju kolektīva dalībnieki veiksmīgi izturēja noslogoto mēģinājumu grafiku un saņēma gandarījumu no koncertiem „Radi, rādi, raidi” Vērmanes dārzā, kuros viņi piedalījās divas dienas. Modes teātris skatītājiem prezentēja divas kolekcijas: „Dabas ritums” un „Līdzi saulei”, par ko saņēma skaļus aplausus.

Projekta „Radi, rādi, raidi’’ vadītāja K. Bulka pēc noslēguma koncerta pasniedza pateicības rakstus un balvas visiem mūsu kolektīviem. Par Daugavpils tehnikuma audzēkņu dalību pasākumā un brauciena organizāciju atbildēja Audzināšanas nodaļas vadītāja Natālija Jurkeviča un interešu izglītības skolotāja Olga Arhipova.

Paldies radošajai komandai, kas palīdzēja sagatavot programmu un noorganizēt mūsu jauniešu dalību pasākumā Rīgā! Paldies FR-11, FR-21, KV-11, KV-21, KV-31, TT-11, TT-31, KS-11, KS-21, KS-31, V-21, AM-21, TS-11 grupu audzēkņiem par piedalīšanos un labi padarīto darbu!

Informāciju sagatavoja: Audzināšanas nodaļa


Поиск...