Konkursa “Aspazija – dzejniece un frizūru meistare” rezultāti

18. septembrī Mendeļejeva ielā 1 notika konkurss “Aspazija – dzejniece un frizūru meistare” Latvijas vēsturē ir patiesi apbrīnojama sieviete - Elza Rozenberga-Pliekšāne jeb Aspazija Šogad ir viņas 150. dzimšanas diena. Latvijā 2015. gads pasludināts par Raiņa un Aspazijas gadu, kā arī UNESCO iekļāvis dzejnieku dzimšanas dienas starptautiskajā svinamo dienu sarakstā.

DSC 0362   DSC 0369   DSC 0387

 

 

 

 

Sekmējot izglītojamo emocionālo, radošo un intelektuālo spēju attīstību, izpratni un ieinteresētību Aspazijas literatūras mantojuma izzināšanā, šīs konkurss ļāva audzēknēm izteiksmīgi deklamēt Aspazijas dzeju, radoši atveidot daudzveidīgas Aspazijas frizūras un ārējo tēlu. Svinīgo priekšnesumu skatītājiem piedāvāja izbaudīt PIKC “Ogres tehnikums” un PIKC “Daugavpils tehnikums” audzēkņi. Skatītāji iepazinās ar Aspazijas darbību daiļliteratūras laukā un Latvijas sabiedrībā, noklausījās Aspazijas un Raiņa vēstules, noskatījās videomateriālu “Sapnis”, un, protams, priecēja skatu audzēknes, kas deklamēja Aspazijas dzeju, nedaudz pārtopot Aspazijā. Kompetenta žūrija, izvērtējot audzēkņu uzstāšanos, vietas sadalīja tā:

1. vieta – Sabīne Sandore (Daugavpils tehnikums - FR-31 grupa)

2. vieta – Sabīne Dzirkale (Ogres tehnikums – 2KL grupa)

3. vieta – Gundega Tukiša (Daugavpils tehnikums - FR-11 grupa)

Paldies visiem dalībniekiem, Ogres tehnikuma skolotājām: Rutai Balodei un Inesei Kaupužai, Daugavpils tehnikuma skolotājām: Olgai Gaujenietei un Jeļenai Didevičai par ieguldīto darbu , skatītājiem – par ieinteresētību!

Vairāk foto...

Informāciju sagatavoja: Jeļena Dideviča


Поиск...