Tehnikuma audzēkņi apmeklē Daugavpils Novadpētniecības muzeju

2015. gada 16.oktobrī KS-21 un KS-31 grupu audzēknes kopā ar latviešu valodas un literatūras skolotāju I.Karabekovu un klases audzinātāju A. Kozočkinu apmeklēja Daugavpils Novadpētniecības muzeju, kurā aplūkoja Leonīda Baulina gleznas un grafikas, kas raksturo autora dažādos daiļrades virzienus, unikālo rokrakstu, parādot viņu kā lielisku kolorīta, formas un līnijas meistaru. Mākslinieka radītie tēli aizved skatītājus smalkajā un noskaņām bagātajā mūzikas pasaulē, kurā atklājas arī Daugavpils savdabīgais raksturs un skaistums.

20151016 120000   20151016 121205   20151016 122454

 

 

 

 

 

Mūsu novadnieka Pjotra Hudobčonoka izstāde “Daugavpils 20.gadsimta sākumā” atstāja uz muzeja apmeklētājām vislielāko iespaidu.Viņa darbi ir spilgta un krāsaina tēlniecības un glezniecības sintēze, viņu saista emociju un cilvēciskuma attēlošana. Māksliniekam tuvas ir sadzīves tēmas, kuru attēlošanai viņš izmanto eklektiska rakstura elementus.Viņa telpiskie mākslas darbi sen iemantoja ne tikai mūsu pilsētas, bet visas pasaules iedzīvotāju mīlestību. Viņa darinātie telpiskie mākslas darbi atrodami bijušās Lielbritānijas premjerministres Mārgaretas Tečeres un bijušā ASV prezidenta Džordža Buša privātkolekcijās. Mākslinieks ir radījis savu īpašo, neatkārtojamo stilu. Skulptūru miniatūru izgatavošanā viņš izmanto īpašu pulveri, kuru pielieto porcelāna izgatavošanā, tas prasa daudz laika un pacietības, bet rezultāts vienmēr ir pārsteidzošs. Jaunā izstāde ir veltīta pagājušā gadsimta Daugavpilij un tās nosaukums ir „Dvinskas stāsti”. Mākslas darbos tiek attēlota Daugavpils pilsēta 20.gs. sākumā, tā laika sadzīves un vēstures tematikā.

Audzēknes neatstāja vienaldzīgas trimdas mākslinieces Dainas Dagnijas glezniecības izstāde “Par zemi, par jūru, par mums…”, kurā Daina Dagnija atklājas ar tikai sev raksturīgām mākslinieciskā rokraksta formām. Ar pieredzes bagāto un īpašo mītpoetisko domāšanu savās mākslas izpausmēs māksliniece vienmēr ir aktuāla.

Informāciju sagatavoja: I.Karabekova


Поиск...