TT-41 grupas audzēkņu vizīte VID muitas pārvaldes Daugavpils preču stacijā

Valsts kancelejas un valsts pārvaldes institūciju rīkotā pasākuma „Valsts iestāžu atvērto durvju diena” ietvaros 2015. gada 09. oktobrī PIKC „Daugavpils tehnikums” profesionālās vidējās izglītības skolotāji Dmitrijs Sirotko un Natalja Panteviča organizēja mācību ekskursiju VID muitas pārvaldes Daugavpils preču stacijā TT-41 grupas audzēkņiem.

Mācību ekskursija tika organizēta „Transporta pārvadājumu komercdarbinieks” specialitātes popularizēšanas un audzēkņu kvalifikācijas eksāmenam nepieciešamo zināšanu papildināšanas nolūkos.

Valsts ieņēmumu dienesta Latgales Reģionālā iestāde MKP 0816 ir stratēģiski nozīmīgs muitas kontroles punkts, caur kuru tiek pārvietots vislielākais dzelzceļa kravu apjoms, salīdzinot ar citiem muitas kontrolposteņiem Latgales reģionā.

MKP “Daugavpils preču stacija” ir Valsts ieņēmumu dienesta Latgales Reģionālās iestādes patstāvīga struktūrvienība. Tās muitas kontroles zona ir Latvijas muitas teritorijas sastāvdaļa, kurā preču un citu priekšmetu pārvietošana ir veicama tikai ar LR muitas iestāžu atļauju un to kontroli.

1   2   3

 

 

 

 

Pasākuma ietvaros muitas darbinieki profesionāli un interesanti stāstīja par MKP 0816 darba specifiku, tās īpatnībām un niansēm ikdienas darbā, rādīja prezentāciju par šī muitas posteņa nozīmi nodokļu iekasēšanā, kontrabandas apkarošanā, kā arī par atklātajiem pārkāpumiem muitas jomā.

Audzēkņi aktīvi interesējās par muitas postenī veicamajām darbībām un uzdeva jautājumus par muitas dokumentu noformēšanu un muitas fiziskās kontroles formām. Atbildot uz audzēkņu jautājumiem, tika stāstīts par aktuāliem muitas jomas kompetencē esošajiem jautājumiem:

  • riska novērtēšana un riska objektu atlase,
  • muitas fiziskā kontrole,
  • muitas procedūru noformēšana,
  • MKP darba kārtības noteikumu un muitas amatpersonu Ētikas un uzvedības kodeksa prasību ievērošana.

Audzēkņi MKP 0816 maiņas vecākā inspektora pavadībā apmeklēja muitas noliktavu, pārtikas un nepārtikas preču iekraušanas/izkraušanas telpas un muitas posteņa laboratoriju, kur notiek preču paraugu analīze.

4   6   6

 

 

 

 

Pasākuma laikā audzēkņi guva vērtīgu pieredzi, kontaktējoties ar muitas speciālistiem, kas tieši saistīti ar muitas preču fizisko kontroli, risku analīzi un muitas procedūru noformēšanu. Gūtā pieredze audzēkņiem it īpaši noderēs mācību priekšmeta „Muitas pamati” eksāmena un kvalifikācijas eksāmena veiksmīgākai nokārtošanai, kā arī tā ir laba motivācija audzēkņiem papildināt savas zināšanas un arī turpmāk piedalīties dažādos pasākumos, kas saistīti ar izvēlēto profesiju.

7   8   9

 

 

 

 

Mācību ekskursijas laikā audzēkņiem bija iespēja iepazīties ar valsts pārvaldi no cita skatupunkta.

Pateicamies MKP “Daugavpils preču stacija” virsuzraugam Vladimiram Kovaļevskim un visiem muitas darbiniekiem par sadarbību un kognitīvo ekskursiju!

Informāciju sagatavoja: Dmitrijs Sirotko


Поиск...