Karjeras nedēļa 2015

Karjeras nedēļa ir pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties radošajās darbnīcās un konkursos. Šogad Karjeras nedēļas vadmotīvs bija “Atver profesijas durvis!” galveno uzmanību veltot nākotnes profesiju iepazīšanai radošā un atraktīvā veidā. Karjeras nedēļu no 12. līdz 16. oktobrim organizēja VIAA sadarbībā ar Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un izglītības pārvaldēm. Šogad Karjeras nedēļa norisinājās vienlaikus 19 Latvijas pilsētās un novados.

Daugavpils tehnikums izglītības iestāžu audzēkņiem Karjeras nedēļas ietvaros šogad piedāvāja divas aktivitātes: ekskursiju pa automobiļu diagnostikas darbnīcu un profesiju darbnīcas jauniešiem.

IMG 7397   IMG 1529   IMG 7395

 

 

 

 

Iespēju izjust vēsturiski vecākā korpusa gaisotni, doties ekskursijā pa moderni aprīkotu automobiļu diagnostikas darbnīcu, saņemt atbildes uz interesējošajiem jautājumiem 13. oktobrī Daugavpils tehnikuma Varšavas ielas mācību korpusā izmantoja 43 audzēkņi no dažādām Daugavpils izglītības iestādēm.

IMG 1533   IMG 1541   IMG 1542

 

 

 

 

Mendeļejeva ielas korpusa profesiju darbnīcu radošajās aktivitātēs 15. oktobrī iesaistījās 79 dažādu izglītības iestāžu audzēkņi. Skolu audzēknes labprāt izmantoja iespēja doties mājās ar elegantu matu sakārtojumu bizīšu tehnikā, ko piedāvāja frizieru darbnīca.

IMG 7419   IMG 7437   IMG 7445

 

 

 

 

Datorsistēmu tehniķu pārstāvji saistoši, jauniešiem saprotamā valodā skaidroja par šīs profesijas īpatnībām, priekšrocībām, studiju un darba iespējām, stāstījumu papildinot ar interaktīviem uzdevumiem.

IMG 7423   IMG 7498   IMG 7480

 

 

 

 

Elektrotehniķu darbnīcā bija iespēja ne tikai vērot darbu ar elektriskajām ierīcēm, bet arī pašam pamēģināt lodēt.

IMG 7428   IMG 7464   IMG 7494

 

 

 

 

Tērpu stila speciālistu darbnīca darbu beidza kā pēdējie – jaunieši labprāt izgatavoja un izrotāja savu izvēlēto burtu no auduma.

IMG 7414   IMG 7537   IMG 7475

 

 

 

 

Visiem tehnikuma viesiem bija iespēja uzzināt par mūsu izglītības iestādē realizējamajām studiju programmām.

Pasākumu organizēšanā, vadīšanā iesaistījās 22 tehnikuma audzēkņi no AM, EM, FR, DT, TS, KS grupām.

Paldies tehnikuma audzēkņiem, skolotājiem un darbiniekiem, kas nodrošināja aktivitātes, uzņēma ciemiņus un piedalījās pasākumu organizēšanā!

Informāciju sagatavoja: Anda Bernāne


Поиск...