Sadarbība ar Šveices biroju Daugavpilī

27.novembrī PIKC “Daugavpils tehnikums” uzaicināja Šveices biroja Daugavpilī pārstāvi Elīnu Hrščanoviču ar mērķi prezentēt sagatavoto ceļojošo instalāciju Rainis-Aspazija-Šveice, kas tapusi pateicoties Šveices vēstniecības atbalstam. Kopš 2000. gada Šveices birojs Daugavpilī īsteno projektus, kas prezentē Šveici kultūras, izglītības un zinātnes jomā – organizē literārās meistarklases, radošās tikšanās, muzikālos pasākumus.

IMAG0690   IMAG0689   IMAG0679

 

 

 

 

Pēc vasaras sezonas Raiņa mājā muzejā Berķenelē ceļojošā izstāde ir nonākusi Mendeļejeva ielas korpusā. TS-21, TSE-11, FR-11 grupu audzēknes ar interesi noklausījās emocionāli izteiksmīgus citātus no Raiņa atminu grāmatas “Kastaņola” par gūtajiem iespaidiem Šveicē, kurā kopā ar Aspaziju viņš pavadīja 14 gadus (1906.-1920). Ar nemazāko interesi noklausījās Šveices rakstnieces Milenas Mozeras stāstu “Rozes”, kas iekļauts stāstu grāmatā “Sievietes sievietēm un ne tikai”, kurš tika tulkots un veidots Daugavpilī, sadarbojoties sievietēm valodniecēm. Audzēknes labprāt pētīja un taustīja veidotās lelles un guva idejas interjera noformēšanai.

Ceram uz turpmāko sadarbību, jo Elīna Hrščanoviča ir radoša personība, kura piedāvāja novadīt meistarklasi TS grupu audzēknēm, jo pati izdomā un šuj tērpus.

Informāciju sagatavoja: Jeļena Dideviča


Поиск...