„AMERICAN DAY” Daugavpilī

25.novembrī PIKC „Daugavpils tehnikums” audzēkņiem, angļu valodas pētniekiem, bija lieliska iespēja piedalīties pilsētas angļu valodas konkursā „American Day”. Konkursa galvenais mērķis bija rosināt interesi par angļu valodu, ka arī paplašināt audzēkņu zināšanas par ASV vēsturi un kultūru. Pasākumu organizēja ASV informācijas centrs Daugavpils Centra vidusskolā.

DSC 0864   DSC 0855   DSC 0861

 

 

 

 

Pasākumā piedalījās 11 komandas no Daugavpils vidējās izglītības iestādēm. Mūsu tehnikumu pārstāvēja 5 dalībnieki: D.Cirkiļevičs (DT-31), A.Jegorovs (EM-11), O.Labuts (L-11), P.Zaicevs (L-11) un S.Stepiņa (KS-11) skolotājas J.Plečkenas vadībā.

Komandām bija jāatbild uz jautājumiem par ASV vēsturi, ģeogrāfiju, kultūru, valodas specifiku un tradīcijām. Mūsu komandā labākās angļu valodas zināšanas parādīja D.Cirkiļevičs. Cirkiļevičs ir konkursa “Spelling Bee” uzvarētājs, viņu tam sagatavoja skolotājs no ASV, kurš strādāja mūsu pilsētā Fulbraita apmaiņas programmas ietvaros.

Rezultātā ļoti sīvā cīņā Daugavpils tehnikuma komanda ieguva 3.vietu un lieliskas dāvanas: diplomu, Oksforda vārdnīcas un iespēju apmeklēt ASV vēstniecību Rīgā.

Informāciju sagatavoja: J.Plečkena


Поиск...