Piedalīšanās forumā “ES struktūrfondu investīcijas izglītības sistēmā- paveiktais turpmākai attīstībai”

14. decembrī Izglītības un zinātnes ministrija kopā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru rīkoja ES struktūrfondu 2007. - 2013. gada perioda noslēguma forumu, lai atskatītos uz paveikto vispārējā un profesionālajā izglītībā, kā arī iepazītos ar priekšā stāvošiem uzdevumiem un turpmāko ES fondu finansējumu.

Foruma dalībniekus uzrunāja Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa un Finanšu ministrijas Vadošās iestādes ES fondu stratēģijas departamenta direktors Edgars Šadris.

Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts sekretāres vietniece – Izglītības departamenta direktore Evija Papule analizēja 2007. – 2013. gada ES fondu plānošanas perioda ieguldījumu izglītībā. Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās pastāstīja par investīciju pieredzi un ilgtspējas uzdevumiem turpmākajiem attīstības projektiem. Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts sekretāres vietniece – Struktūrfondu un starptautisko finanšu instrumentu departamenta direktore, ES fondu atbildīgās iestādes vadītāja Gunta Arāja klātesošiem izklāstīja ES fondu 2014. – 2020. gada plānošanas perioda mērķus vispārējā un profesionālā izglītībā. Paneļdiskusiju laikā, radošā gaisotnē un aktīvā auditorijas iesaistē, tika diskutēts par gūtās pieredzes izmantošanu un ieguldījumiem nākotnē.

Foruma noslēgumā tika apbalvoti veiksmīgāko projektu īstenotāji.

Foruma dalībnieki noskatījās videofilmu par 2007. – 2013. gada ES fondu plānošanas perioda laikā īstenoto projektu ieguldījumu izglītības attīstībā.

2007. – 2013. gada ES fondu plānošanas perioda laikā Daugavpils tehnikums īstenojis vairākus Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Eiropas Sociālā fonda projektus, kuri snieguši nozīmīgu atbalstu audzēkņiem, pedagogu tālākizglītībai un kvalifikācijas pilnveidei, skolas infrastruktūras un mācību bāzes modernizēšanai.

Daugavpils tehnikumu forumā pārstāvēja direktores vietnieks izglītības jomā Oļegs Kartašovs un Projektu nodaļas vadītāja Inta Laurena.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa


>

Поиск...