Profesiju prezentāciju konkurss - 2016

4.februārī Strādnieku ielas mācību korpusā notika „Profesiju prezentāciju konkurss – 2016”. Šis konkurss savulaik bija kā viena no skaistākajām tradīcijām Daugavpils 1.arodvidusskolā. Šajā mācību gadā atgriezāmies pie senām tradīcijām un šis pasākums pirmo reizi noorganizēts Daugavpils tehnikumā.

IMG 2715   IMG 2758   IMG 2783

 

 

 

 

Pasākumā piedalījās 9 dažādu studiju virzienu komandas. Priekšnesumiem tika pieteikti vairāk kā 130 dalībnieki. Pasākuma dalībniekiem bija jāprezentē sava studiju programmas virziena profesijas vienotā priekšnesumā. Priekšnesumus vērtēja žūrija, analizējot četru kritēriju izpildi: 1) priekšnesuma atbilstību konkursa idejai, 2) profesijas(-ju) būtības attēlojumu, 3) priekšnesuma mākslinieciskumu, skatītāju iesaisti, 4) priekšnesuma dalībnieku ārējo izskatu. Katrs žūrijas loceklis katra kritērija izpildi vērtēja ar punktiem no 1 (kritērijs nav izpildīts) līdz 5 (ļoti labs sniegums, īpaša, savdabīga pieeja kritērija izpildē). Maksimālais iegūstamais punktu skaits – 100 punkti.

IMG 2849   IMG 2873   IMG 2920

 

 

 

 

Lai arī žūrija vērtēja katru priekšnesumu, šī pasākuma galvenā ideja nav cīņa par godalgotajām vietām, atzinībām. Šī pasākuma galvenā balva pedagogiem ir lepnums par savu audzēkņu drosmi, atraktivitāti, atbildību, talantu, par savu spēju apvienot dažādu kursu izglītojamo darbošanos vienā pārdomātā, interesantā priekšnesumā, audzēkņiem – no cita skatu punkta apzināt savu izvēlēto profesiju, sadraudzēties ar savas specialitātes citu kursu audzēkņiem un gūt pārliecību, publikas novērtējumu. Nenovērtējamu darbu priekšnesumu sagatavošanā bija ieguldījuši metodisko komisiju vadītāji, audzinātāji. Katrs priekšnesums bija izplānots, pārdomāts. Par to liecināja arī žūrijas vērtējums – neviena komanda nevienā kritērijā neieguva zemāku vidējo vērtējumu par 3 punktiem (kritērijs izpildīts).

1. vietu (99 punkti) ieguva studiju programmu virziena „Šūto izstrādājumu ražošanas tehnoloģija” audzēkņi, kas uz skatuves lieliski parādīja, ka viņu profesija ir tērpu stila speciālisti, kas prot ne tikai uzšūt kleitu, bet ar aksesuāru palīdzību pārvērst to par tik atšķirīgiem tērpiem. Novērta tika arī skatītājas iesaiste priekšnesumā.

2. vietu (96 punkti) ieguva studiju programmu virzienu „Autotransports” un „Metālapstrāde” audzēkņi, meistarīgi, ar lieliskiem, apjomīgiem, pašdarinātiem aksesuāriem skaidrojot savu profesiju būtību, kas veiksmīgi tika papildināta ar pašu gatavotu video par mācību procesu tehnikumā caur smalka humora prizmu.

3. vietu (92 punkti) ieguva studiju programmu virziena „Frizieru pakalpojumi” audzēkņi, kas pārsteidza skatītājus ar netradicionālo papīra frizūru daudzveidību, audzēkņu grāciju to prezentācijā, topošā friziera roku veiklību un skatītāju iesaisti.

IMG 2949   IMG 2972    IMG 3020

 

 

 

 

Uzstāšanās kārtību izlozēja nodaļu vadītāji. Pasākumu atklāja topošie elektrotehniķi, kas ar humoru atrisināja situāciju par daiļā dzimuma trūkumu šīs specialitātes studiju kursos. Viņu profesionalitāte nebija apšaubāma – pat citrons vada elektrisko strāvu! Otro priekšnesumu skatītāji uztvēra ar grandiozām ovācijām – topošie klientu apkalpošanas speciālisti savas profesijas pamatus saskatīja akmens laikmetā. Apbrīnojama bija kāda audzēkņa izcili zibenīgā spēja aizkulisēs pārģērbties, lai piedalītos jaunā etīdē! Kā trešie uz skatuves kāpa topošie programmēšanas tehniķi. Viņi savas profesijas nozīmi saskatīja un atklāja kā absolūti nepieciešamu citu profesiju darbībā. Vienoto priekšnesumu papildināja veiksmīga ekrāna izmantošana, ar tā palīdzību skatītāji varēja vērot programmētāja darbu. Studiju programmu virziena „Dzelzceļa transports un pakalpojumi” bija jāatrisina sarežģīts uzdevums – jāprezentē 5 specialitātes. Ar šo uzdevumu priekšnesuma veidotāji, audzēkņi lieliski tika galā, izspēlētajās etīdēs caur darba pienākumu izpildi, darba drošības noteikumu (ne)ievērošanu, skatītāji guva ieskatu par katru virziena profesiju. Kā nākamie uz skatuves savas profesijas nozīmīgumu tik daudzās situācijās demonstrēja topošie datorsistēmu tehniķi, liekot saprast, ka draudzība ar viņiem attaisnosies jebkurā dzīves izaicinājuma atrisinājumā. Kā iepriekšpēdējie ar atraktīvu deju, savas profesijas būtības izklāstu, apgūto valodu nozīmi profesijā skatītājus priecēja topošie transporta pārvadājumu komercdarbinieki.

Ir gūta pieredze, tā tiks analizēta, ņemta vērā, jo pasākums tiks turpināts kā ikgadēja Daugavpils tehnikuma tradīcija.

Paldies visiem pasākuma, katra priekšnesuma organizētājiem, audiovizuālo efektu nodrošinātājiem, noformētājiem! Paldies Audzēkņu parlamentam par kārtības nodrošināšanu pasākuma laikā!

Informāciju sagatavoja: A.Bernāne


Поиск...