Praktiskā nodarbība Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrā

2016. gada 23. februārī PIKC “Daugavpils tehnikums” TT-21 grupas audzēkņiem, kuri apgūst mācību priekšmetu “Uzņēmējdarbības pamati”, pirmo reizi bija iespēja piedalīties praktiskajā nodarbībā “Veiksmīga biznesa plānošanas pamati” Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrā, kuru organizēja šī centra speciālisti.

Audzēkņu mērķis bija paplašināt zināšanas par mūsdienīga biznesa plāna izstrādi un noformēšanu, kā arī par Eiropas Savienības un Latvijas struktūrfondu biznesa ideju finansēšanas iespējām.

Šī centra speciālisti: O. Zuģickis, A. Kucins un V. Stankevičs konferenču zāle rādīja prezentāciju “Uzņēmējdarbības plānošana”. Prezentācijā bija minēti konkrēti piemēri un sniegta aktuāla informācija. Pēc tās notika diskusija – skolēni uzdeva jautājumus par interesējošām tēmām: mikro uzņēmumu darbību, nodokļu sistēmu uzņēmējdarbiniekiem, par grantu saņemšanas iespējām un par iespējām piedalīties biznesa inkubatorā. Audzēkņi uzzināja, ka uzsākot savu darbību, viņi šajā centrā varēs saņemt bezmaksas juridisko konsultāciju, gūt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar grāmatvedību, kā arī par investoru un solidāro investoru sadarbības iespējām.

Praktiskās nodarbības laikā TT-21 grupas audzēkņi guva jaunas zināšanas, kas palīdzēs efektīvāk apgūt profesionālos priekšmetus tehnikumā, stimulēs savas uzņēmumu darbības uzsākšanai. Jauniešiem radās papildu motivācija mācīties un uzzināt jaunu informāciju par komercdarbību.

Informāciju sagatavoja: Jeļena Godlevska

PIKC audzēkņu apmācošs pasākums Latgales plānošanas reģiona Eiropas Savienības struktūrfondu informācijas centrā.

Praktiskā nodarbība “Veiksmīga biznesa plānošanas pamati”.

2016. gada 23. februārī Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrā pirmo reizi PIKC “Daugavpils tehnikuma” TT-21. grupas audzēkņiem (kuri apgūst mācību priekšmetu – Uzņēmējdarbības pamati) bija iespēja piedalīties praktiskajā nodarbībā, kuru organizēja iepriekš minēta centra speciālisti.

Šī pasākuma nosaukums “Veiksmīga biznesa plānošanas pamati” un tas ritēja vairākos virzienos.

PIKC TT-21. grupas skolēni jau iepriekš sagatavoja jautājumu virkni par komercdarbību:

1. Uzzināt par biznesa plāna mūsdienīgo izstrādāšanas un noformēšanas kompleksu;

2. Uzzināt par biznesa ideju finansēšanas iespējām caur Eiropas Savienības un Latvijas struktūrfondiem.

Šī centra speciālisti – O. Zuģickis, A. Kucins un V. Stankevičs konferenču zāle novadīja prezentāciju: “Uzņēmējdarbības plānošana”.

Prezentācijā bija minēti konkrēti piemēri un sniegta aktuālā informācija. Vēlāk notika diskusija – skolēni uzdeva jautājumus par interesējošām tēmām: mikro uzņēmumu darbība, nodokļu sistēma uzņēmejdarbiņiekiem, par grantu saņemšanas iespējām un par iespējām piedalīties biznesa inkubatorā, kuru plāno atklāt, pamatojoties un Daugavpils domes bāzi 2016. gadā. Pamatjautājums bija tāds – ja skolēni ieplānos uzsākt savu darbību, vai viņi varēs saņemt šajā centrā juridisko un grāmatvedības jomā sniegtu bezmaksas konsultāciju (noteiktā periodā). Ka arī interesējās par investoru un solidāro investoru sadarbības iespējām.

Šajā attīstības un darbības etapā Latgales reģiona atbilde bija pozitīva. Praktiskās nodarbības rezultātā iegūtā informācija un prasmes TT-21. grupas audzēkņiem dos iespējas aktīvi iesaistīties mācību procesā savā topoša profesijā “Komercdarbības jomas speciālists” mūsu mācību iestādē.

Turpmāk audzēkņus stimulēt savas uzņēmumu darbības uzsākšanas un realizācijas. Radās papildu motivācija mācīties un uzzināt jaunu informāciju par komercdarbību, tas nozīmē panākt vēlamo profesionālās un personīgās dzīves prioritātes.

Ir vēl viens patīkams brīdis par kopīgo sadarbību un iespēju par konferences rīkošanu tiem, kam ir interese šajā jomā – komercdarbība skolēniem un skolotājiem 2016. g PIKC “Daugavpils tehnikuma” telpā.

Sagatavoja: Jeļena Godlevska


Поиск...