Kultūras pilī jau trešo reizi virpuļoja “Zvaigžņu virpulis”

Šī gada 27. februārī Kultūras pils lielajā zālē notika mūsdienu deju konkurss “Zvaigžņu virpulis”, ko rīkoja Aleksandra Bogiņiča Deju skola.

1   2   3

 

 

 

 

Daugavpilī “Zvaigžņu virpulis” notiek jau trešo gadu pēc kārtas. Šogad piedalījās 15 kolektīvi no Latvijas (Rīgas, Rēzeknes) un Lietuvas. Mūsdienās cilvēkiem, kas tiecas ievērot veselīgu dzīvesveidu, pievērš arvien vairāk uzmanības savai veselībai un ārejam izskatam, dejas kļūst arvien aktuālākas, populārākas. Kāds sper tikai pirmos soļus starptautiskajā deju turnīrā, cits jau nevar iedomāties savu dzīvi bez dejām. Visus viņus vieno mīlestība pret daiļo. Visus pasākuma apmeklētājus, kuri pasākuma dienā deva priekšroku mūzikai un dejām, gaidīja īsti svētki. Ieeja konkursā bija bezmaksas.

Šogad Daugavpils tehnikuma deju kolektīvs jau mēģināja pieteikties konkursa programmai, bet, neskatoties uz to, ka iegūt godalgoto vietu neizdevās, audzēkņi guva lielisku pieredzi un milzīgu gandarījumu par iespēju augstā līmenī sacensties ar citiem kolektīviem.

Tradicionāli konkurss beidzās ar koncertu, kurā ar saviem priekšnesumiem visus iepriecināja Daugavpils tehnikuma Modes teātris. Skatītājiem tika parādītas 2 kolekcijas: „VENĒRA” (autore Ludmila Lukjanska, režisore Alisa Matvejeva) un „Pārdomu mežs” (autore Ludmila Lukjanska, režisore Alisa Matvejeva). Kopumā programmā piedalījās 16 mūsu audzekņi. Neskatoties uz to, ka kolektīvos ir daudz pirmo kursu audzēkņu, kuri pavisam nesen sāka mācīties defile un dejas, viņi uzstājās pārliecinoši un profesionāli, spēja piepildīt zāli ar pozitīvām emocijām. Priecē tas, ka audzēkņiem nav bail no lielās skatuves un viņi priekšnesumus izpilda no sirds un ar lielu prieku.

Piedaloties šādos lielos pasākumos, pilsētā tiek popularizēts Daugavpils tehnikums, audzēkņu ārpusstundu iespējas īstenot savus talantus un dotības.

Informāciju sagatavoja: Alisa Matvejeva


Поиск...