Tērpu stila specialitāti viesojas Daugavpils Māla mākslas centrā

19.febrārī Tērpu stila specialitātes audzēkņi apmeklēja Daugavpils Māla mākslas centru, kur šobrīd ir eksponēti Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas (Saules skolas) tekstildizaina izglītības programmas audzēkņu kvalifikācijas darbu izstāde “Ideja. Materiāls. Faktūra”

Saules skolā Tekstildizaina izglītības programmā audzēkņi apgūst dažādas tekstiltehnikas, materiālu apstrādes veidus un to pielietojumu unikālos izstrādājumos, dizaina priekšmetos un aksesuāros.

Jebkurš izstrādājums sākas ar ideju. Tiek izvēlēta atbilstoša forma un materiāls. Piemeklēta iecerei visatbilstošākā tehnika. Visu to apvienojot kopā, rodas dizaina priekšmets, mākslas darbs vai tērps. Izstādē ir apskatāmi dekoratīvie spilveni, pārklāji, apgleznoti lakati, krēsli, gaismas objekti un mīkstās rotaļlietas.

Saules skolas audzēkņi piedāvā savu neparastu dizaina risinājumu un pielietojumu ikdienā lietojamiem priekšmetiem, oriģināli un neparasti pielietojot faktūru un materiālus.

Atjaunotā keramiķu darbnīca atrodas 18.novembra ielā 8, šodien tas ir mūsdienīgs kultūras un tūrisma objekts. Tas ir interesants apskates objekts gan pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem. Mūsdienīgi aprīkotās keramiķu darbnīcās strādā ļoti radoši cilvēki, kuri prot savas idejas “realizēt mālā”.

Vizītes laikā mums bija iespēja aplūkot malkas cepli, labiekārtotu pagalmu, podnieku virpas, konferenču un izstāžu zāles, cepļu telpu ar izstrādājumu žāvēšanas kamerām un elektriskajām keramikas apdedzināšanas krāsnīm, kuru darbību nodrošina datorprogramma.

Informāciju sagatavoja: Digna Gordijenko un Ņina Rudze


Поиск...