Tērpu individuālās pašūšanas ateljē Daugavpilī 20gs.pēdējā ceturksnī

4. martā Daugavpils tehnikuma Mendeļejeva ielas mācību korpusā tika uzaicināta “Šveices biroja Daugavpilī” vadītāja Еlīna Hrščanoviča. Šī biedrība jau 15 gadus organizē radošas darbnīcas un veido izstādes, kas tiek veltītas Šveices un Daugavpils kultūrai, tai skaitā - māju, galda klāšanas kultūrai u.c. Tikšanās tika organizēta ar topošajiem Tērpu stila speciālistiem. Elīna jau otro reizi viesojas pie mums.

DSCN0364   DSCN0370   DSCN0379

 

 

 

 

 

Šoreiz viņa dalījās savos 20.gs. tērpu pasūtītājas iespaidos. Sarunas tēma “Tērpu individuālās pašūšanas ateljē Daugavpilī 20gs.pēdējā ceturksnī”. Elīna stāstīja par modes tendencēm, šūšanas kursu popularitāti, rādot vecos modes žurnālus, vecmāmiņas tamborētos aksesuārus, pašas darinātas piespraudes, atvedot veselu “skapi” 20.gs. pēdējā ceturkšņa vismodernāko tērpu. Demonstrēja savas kleitas, kostīmus, mēteļus, blūzes, jakas un citus tērpus, ko bija pasūtījusi Daugavpils prestižākajā ateljē “Sakta”, lielāko daļu no tērpiem ir šuvusi Žanna Rožko. Sīki stāstīja par to, kā top tērpu komplekts: vispirms modeļa saskaņošana ar pasūtītāju, skices izgatavošana, audumu meklējumi, pielaikošana, labākā risinājuma piemeklēšana pasūtītāja figūrai u.t.t. Informēja par individuālā pasūtīšanas ateljē tīklu pilsētas saimniecības struktūrā: “Sakta”, “Varavīksne”, “Latgale”, “Gaisma”, “Mazulis” u.c., akcentējot uzmanību, ka labs drēbnieks sadarbojas ar pasūtītāju radošajā tandēmā, jo tas savam pasūtītājam ir klāt visos viņam svarīgākajos dzīves notikumos.

Turpinot sadarbību, Elīna perspektīvā vēlas organizēt tērpu izstādi, kurā apskatei tiks piedāvātas drēbes, kas tika pašūtas dažādos Daugavpils ateljē, interpretējot to, kā pilsētas vēstures un kultūras sastāvdaļu.

Pateicamies Elīnai par izrādīto interesi, ekskursiju vēsturē un profesijas prestiža paaugstināšanu mūsu audzēkņu acīs!

Informāciju sagatavoja: Jeļena Dideviča


Поиск...