Tika noslēgts biznesa plānu konkurss „Sāc īstenot savu biznesa ideju jau šodien”

Mūsu mācību iestādē, PIKC “Daugavpils tehnikums”, tika noslēgts divu posmu konkurss „Sāc īstenot savu biznesa ideju jau šodien”. Konkursa dalībnieki – TT-21.gr. audzēkņi, kuri apgūst transporta pārvadājumu komercdarbinieka specialitāti. Šī gada no 21.marta līdz 21.maijam audzēkņi aktīvi un radoši iesaistījās konkursa procesā, sastādot savu biznesa plānu, ar nolūku parādīt, kā viņi saprot un redz savas komercidejas realizāciju. Konkursa dalībniekiem tika izvirzīti diezgan sarežģīti uzdevumu un nopietnas prasības.

Tika pieteikta liela un profesionāla ekspertu komisija, kuras sastāvā ietilpa arī neatkarīgie eksperti, viena no tiem bija Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Dienvidladgales nodaļas vadītāja Marina Terza. Šis fakts motivēja mūsu audzēkņus atbildīgāk pētīt patstāvīga biznesa plāna veidošanas principus un būtību un, kas ir pats svarīgākais, apzināties tā nozīmi mūsdienu komercdarbībā. Konkursa procesā, veidojot savu pieredzi, audzēkņiem bija iespēja izvērtēt savas uzņēmējdarbības spējas, īstenot vēlmes un aktualizēt pašvērtējuma zināšanu līmeni noteiktajos profesionālajos priekšmetos, lai veiksmīgi varētu prezentēt savu biznesa ideju.

Piedalīšanās konkursā nepārprotami motivēja audzēkņus mācīties un konkretizēt savu izpratni par apgūstamo profesiju, kā arī informēja par iespējām turpmāk pašrealizēties tajā. Pēc ekspertu komisijas lēmuma un pēc konkursa pirmā posma rezultātiem no 19 biznesa ideju prezentācijām tika izvēlētas 7 prezentācijas. 12. maijā, konkursa noslēgumā, notika nopietnas debates starp konkursa dalībniekiem un komisiju, kuras laikā finālistiem tika izteikta gan kritika, gan uzslava. Neatkarīgā eksperte Marina Terza (LTRK) izteica audzēkņiem profesionālus un vērtīgus ieteikumus komerciespēju vērtēšanā, aktualitātē un realizācijā. Konkurss mūsu dalībniekiem kļuva par labu pieredzi. Tā noslēgumā Annas Filonenko biznesa plāna prezentācija tika atzīta par labāko un dalībniece saņēma atzinību no LTRK. Uzslavu un novēlējumus panākt savus mērķus un realizēt savas idejas no visas ekspertu komisijas saņēma J.Kozlovska, S.Jevsejeva, A.Kondratjeva, A.Plone, V.Gorkovska un J.Trifonova. Gribētos atzīmēt vēl vienu svarīgu un patīkamu faktu, ka šis konkurss kļuva par pirmo sadarbības soli pēc ”Sadarbības līguma” parakstīšanas starp PIKC “Daugavpils tehnikums” un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru speciālistu sagatavošanā komercdarbības jomā. Par komercdarbības sagatavošanu mūsu mācību iestāde saņēma pateicību no LTRK.

Informāciju sagatavoja: J.Godlevska


Поиск...