Stilistu profesionālās meistarības seminārs „ Stils un mode – mans skats”

20. maijā Mendeļejeva ielas korpusa šūšanas cehā notika seminārs ,,Stils un mode – mans skats”, kas paredzēts programmas „Tērpu stila speciālists” audzēkņiem un skolotājiem. Seminārā piedalījās pirmā un otrā kursa izglītojamie no mūsu mācību iestādes, kā arī viesi no Jelgavas Amatu vidusskolas. Audzēkņi veidoja apģērba modeli noteiktā stilā un noformēja to uz manekena. Darbā bija atspoguļota modeļu būtība, nozīme mūsdienās, izmantoti netradicionālās modes elementi.

DSC 2153   DSC 2166   DSC 2178

 

 

 

 

Pedagogi piedalījās pieredzes apmaiņas seminārā. Viesi un PIKC „Daugavpils tehnikums” skolotāji apsprieda jaunus testu uzdevumus, profesijas problēmas un to, kā pareizi un interesanti var organizēt kvalifikācijas praksi, kā arī dalījās pieredzē, praktiski veidojot dekoratīvos aksesuārus, kuri tiek izmantoti kā papildelements, veidojot dažādus tērpus. Radošā gaisotne dod iespēju pilnveidot prasmes, attīstīt iemaņas, īstenot idejas un veiksmīgi strādāt izvēlētajā profesijā.

DSC 2192   DSC 2195   DSC 2220

 

 

 

 

Mūsu viesi apmeklēja arī PIKC “Daugavpils tehnikums” dzelzceļa lokomotīves vadības stimulatoru, kurš emitē 2ТЭ116 lokomotīvi un ir savienots ar 24 vietiņu apmācības klasi (5D kinozāli), kā arī trenažieru bāzes kompleksu, kurā ietilpst skolotāja darba vieta ar programmnodrošinājumu, sešas interaktīvās darba vietas ar iespēju izvēlēties lokomotīvi 2ТЭ10, 2ТЭ116 vai ЧМЭ3, un apskatīja kontrolējošās sistēmas - stacijas dežuranta, vilcienu sastādītāja un vilcienu apskatītāja darba vietu.

Skolotājas un audzēknes apmeklēja arī Varšavas korpusu, kur viņas tika iepazīstinātas ar metālapstrādes darba specifiku, apskatīja iekārtas, uz kurām apmāca audzēkņus. Kā arī iepazinās un apskatīja Autotransporta nozares darbnīcu, kurā demonstrēja, kā tiek veikta automašīnas pārbaudē uz iekārtām.

Informāciju sagatavoja: Ņina Rudze, Maksims Semjonovs un Ēriks Oginskis


Поиск...