EKONOMIKAS PREZENTĀCIJU KONKURSA „Komercdarbība konkurences apstākļos” rezultāti

Šogad, tuvojoties mācību gada noslēgumam, PIKC „Daugavpils tehnikums” audzēkņi varēja piedalīties ekonomikas prezentāciju konkursā „Komercdarbība konkurences apstākļos”. Gatavojoties konkursam, katram 2. un 3. kursa audzēknim bija padziļināti jāizpēta kāda viņu interesējoša ekonomikas stundās apgūta tēma un jāizveido par to kvalitatīva prezentācija ar atsaucēm uz izmantotajiem informācijas avotiem.

1    2   3

 

 

 

 

Skolēni ne tikai pētīja dažādus informācijas avotus, bet arī organizēja aptaujas, intervijas un veica eksperimentus, kuru rezultātus apkopoja un analizēja. Par ko tad mūsdienās interesējas skolēni? Prezentāciju temati bija ļoti dažādi: biržu veidi un to specifika, kreditēšanas procesa problemātika, LR nekustāmā īpašuma tirgus pēc 2008.g finanšu krīzes, uzņēmējdarbības riska faktori u. c.

Ideja organizēt šādu konkursu radās divu skolotāju sadarbības rezultātā (Dmitrijs Sirotko un Nataļja Panteviča), kad skolotāji meklēja mūsdienīgas formas, kā novērtēt skolēnu zināšanas sociālajās zinībās. Prezentācijas regulāri izmanto mācību procesā, jo ar tām var vizualizēt mācību saturu, nodrošināt labāku tā uztveri, tās var būt interaktīvas un daudzveidīgas. Savukārt konkurss ļauj skolēniem vingrināties publiskās runas mākslā un zinātniski pētniecisko darbu aizstāvēšanā vidusskolā.

Gatavošanās konkursam ir papildu slodze gan skolēnam, gan skolotājam, tomēr iepriecina fakts, ka skolēni, kuri kaut reizi piedalījušies konkursos vai olimpiādē eknomikā, labprāt to dara arī turpmākajos gados. Skolēni atzīst, ka piedalīšanās konkursā veicina pašpārliecinātību, palīdz pārvarēt bailes uzstāties publikas priekšā, ļauj izjust gandarījumu par paveikto. Šajā konkursā piedalījās gan tie skolēni, kuri vēl tikai meklē savu talantu, gan tie, kuriem jau ir panākumi citu mācību priekšmetu olimpiādēs un kuriem plānotājā ir aizņemta gandrīz katra minūte. Sagatavoties konkursam audzēkņiem palīdzēja skolotāji Dmitrijs Sirotko un Nataļja Panteviča.

Apsveicam pirmās vietas ieguvēju - TT-21 grupas audzēkni Viktoriju Gorkovsku!!! Otro vietu ieguva arī TT-21 grupas audzēkne Jana Trifonova un trešo vietu sadalīja savā starpā L-31 grupas audzēknis Mihails Zaharevskis un TT-21 grupas audzēkne Valērija Kapalinska.

Informāciju sagatavoja: Dmitrijs Sirotko


Поиск...