Dzejas dienu pasākums

3 9. septembrī Daugavpils tehnikuma EM-11 grupas audzēkņi kopā ar latviešu valodas un literatūras skolotāju J. Dideviču un grupas audzinātāju Z. Podskočaju piedalījās Latgales Centrālās bibliotēkas organizētajā tikšanās ar žurnālisti, dzejnieci Evu Mārtužu.

Par sevi dzejniece stāsta: "Esmu atstājusi darbu žurnālistikā, grāmatu veidošanā un redaktorēšanā. Šīs izmaiņas un izvēli manī pamazām briedināja trešā atgriešanās augstskolas solā: 2013. gadā ieguvu maģistra grādu Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātē, turpinu pētīt Dieva izpratni latviešu senreliģijā. Rakstu romānu par saistību ar tālu vēstures laiku, kur skaidri redzama mūsu tautas klātbūtne.

Mācu saviem bērniem un mazbērniem to, ko esmu sapratusi - savas tautas brīnišķīgo senkultūru, kura šobrīd tik grezni manifestējas dziesmu un deju svētkos, sava tautas tērpa iegādes un darināšanas stihijā."

Prezentējot savu dzejas krājumu “Nepiesavināma”, viņa rosina iedomāties par eksistenciāliem jautājumiem, brīvības būtību, mīlestības spēku, aicina kultivēt sevī lepnumu par tautas zemi, izrādīt interesi par Latvijas vēsturi un kultūru, nekad nepakļauties vientulībai un nespēkam.

Informāciju sagatavoja: Jeļena Dideviča


Поиск...