Valodu karuselis

No 1. līdz 22. septembrim Daugavpilī notika Eiropas Valodu dienai veltīti pasākumi -„Kopā valodu daudzveidībā”. Tika piedāvāti radošie konkursi dažādām vecuma grupām: spēļu konkurss 1.-4. kl. Multimediju izstrādņu konkurss 5.-12.kl. un metodisko izstrādņu konkurss pedagogiem.

22.septembrī Daugavpils Centra vidusskolā notika teatralizēts valodu uzvedums ,,Valodu karuselis” un konkursu laureātu apbalvošana. Mūsu tehnikuma audzēkņi kopā ar latviešu valodas skolotāju B. Aizbalti piedalījās noslēguma pasākumā ar sagatavoto miniatūruzvedumu ,,Pasaka par pļāpīgo meiteni” krievu, ukraiņu, spāņu un latviešu valodā. Īpašus aplausus izpelnījās VA-31 gr. audzēknis Konstantīns Borovskis, kura spāņu valodas prasme sajūsmināja skatītājus. Arī Maksims Kuželis un Anatolijs Mikuļčiks pierādīja savu skatuvisko aktiermākslu. Visvairāk nācās runāt Sņežanai Plintei (FR-11 gr.), izstāstot pasaku, lietojot apvidvārdus. Mūsu audzēkņu uzvedumu skatītāji novērtēja ar skaļiem aplausiem.

Apbalvošanas ceremoniju visi gaidīja ar satraukumu. Ļoti gandarīts par paveikto darbu – multimediju izstrādni ,,Pa Lauras Dreižes daiļrades lappusēm” un iegūto 1. vietu bija VI grupas audzēknis Vladimirs Ņikitins. Kopumā šajā pasākumā mēs nopelnījām 2 diplomus un 3 pateicības rakstus. Audzēkņi bija gandarīti par savu paveikto darbu un ieinteresēti arī citu skolēnu sniegumā, kas sniedza skatītājiem īstu valodas karuseli.

Informāciju sagatavoja: Biruta Aizbalte


Поиск...