A.Pumpura 175. gadu jubilejai veltīta pasākuma apmeklēšana

23. septembrī PIKC Daugavpils tehnikuma studentiem bija iespēja apmeklēt Latviešu biedrības organizēto pasākumu, kas šoreiz bija veltīts A.Pumpura 175. gadu jubilejai. Pasākums tika sarīkots vairākos posmos. Piemiņas brīdis sākās Pumpura skvērā pie A.Pumpura krūšu tēla ar pūšamā orķestra uzaicinājumu. Skanēja skaista un patīkama mūzika, kas piesaistīja ne tikai klātesošo, bet arī garāmejošo cilvēku uzmanību.

1   2   3

 

 

 

 

 

Nedaudz vēlāk piemiņas brīdis tika organizēts pie A.Pumpura piemiņas akmens Daugavpils Vienības pamatskolas pagalmā, tad pie mājas, kur dzīvoja A.Pumpurs un beidzās pasākums ar svinīgo sarīkojumu Daugavpils Universitātes koncertzālē. Tika nolikti ziedi, lasīta dzeja, minēti interesanti fakti no autora biogrāfijas, stāstītas liecības par dzejnieka dzīvi mūsu pilsētā, kā arī tika sarīkots koncerts.

INTERESANTA INFORMĀCIJA: A.Pumpura vārdā Daugavpilī ir nosaukta iela un skvērs, tā nav nejaušība! Ir zināms fakts no dzejnieka biogrāfijas, ka Daugavpilī A. Pumpurs dzīvoja un strādāja pēdējos savas dzīves gadus. 1895. gadā viņš ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi mūsu pilsētā un sāka darbu kara intendantūrā. Līdz 1900. gadam ģimene dzīvoja Jaunbūvē, Intendantūras namā Viļņas un Hersonas ielu (tagad A.Pumpura un Jātnieku ielu) krustojumā, bet no 1900. gada līdz 1902. gadam īrēja dzīvokli Repņikovu namā Žitomiras ielā (tagad Miera ielā 55). Līdz mūsdienām ēka nav saglabājusies, jo tā gāja bojā 1948. gada ugunsgrēkā.

Paldies visiem, kas atrada laiku un piedalījās šajā pasākumā!

Rakstu sagatavoja: latviešu valodas un literatūras skolotāja I.Krūklande-Vovere


Поиск...