“KOPĀ VALODU DAUDZVEIDĪBĀ ”

Eiropas Valodu diena ir gadskārtējais pasākums, kas notiek 26. septembrī. Tajā cildina valodu daudzveidību kontinentā, kurā lieto vairāk nekā 200 Eiropas valodu, ir 24 oficiālās ES valodas, ir aptuveni 60 reģionālās/mazākumtautību valodas un cilvēki no citām pasaules daļām runā vēl daudzās citās.

1   2   3

 

 

 

 

 

Mūsu tehnikuma svešvalodu un latviešu valodas skolotāji sadarbojas, lai rosinātu un aktivizētu interesi par valodām, atspoguļotu valodu daudzveidību, aktualizētu valodas nozīmīgumu un lomu ikdienas dzīvē un piedāvāja 1. kursa audzēkņiem iespēju pārbaudīt savas zināšanas angļu, vācu, latviešu, kā arī franču valodā konkursā “KOPĀ VALODU DAUDZVEIDĪBĀ ”.

Komandas 3 cilvēku sastāvā izpildīja uzdevumus 9 stacijās dažādās valodās spēles formā. Tā bija iespēja dalībniekus izglītot par Latvijas kultūru un latviešu valodu, par Eiropas valstīm, to kultūru, mūziku, politiku, ievērojamām vietām un personām, kas mudināja audzēkņus apgūt ne tikai dzimto/valsts valodu, bet arī svešvalodas.

4   5   6

 

 

 

 

 

Konkursā ļoti aktīvi un ar lielo interesi piedalījās 1.kursa audzēkņi no 11 grupām un pozitīvi novērtēja šī pasākuma nozīmi, jo viņi apzinās, ka valodu zināšanas palīdz vieglāk atrast darbu un veidot savu nākotni. Apsveicam uzvarētājus KS-11 grupas komandu ar I vietu, V-11 grupas komandu ar II vietu un DT-11, EM-11, TT-11 grupas komandas ar III vietu!

Liels paldies skolotājiem J. Didevičai, I. Krūklandei-Voverei, B.Aizbaltei, M.Vasiļevskai, J.Plečkenai, O.Ostrovskim, A.Pomitkinai, T.Jegorovai, S.Bičkovai, B.Mihailovai, L.Ivanovai, A.Elksniņai par izveidotajiem radošiem uzdevumiem konkursa stacijās.

Informāciju sagatavoja: metodiskās komisijas priekšsēdētāja J.Sardiko


Поиск...