Pieredzes apmaiņas brauciens uz Jelgavas Amatu vidusskolu

Turpinot pirms dažiem gadiem iesākto sadarbību, 14.oktobrī Daugavpils tehnikuma TS-11, TS-31, FR-31 grupu audzēkņi un skolotājas devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Jelgavas Amatu vidusskolu. Mēs apmeklējām mācību klases, pavērojām, kā notiek mācības un praktiskās nodarbības, iepazināmies ar pieejamo mācību literatūru bibliotēkā, ar audzēkņu izveidoto darbu planšetēm, skolotājas dalījās darba pieredzē.

IMG 1   IMG 2   IMG 3

 

 

 

 

Aizraujoši turpinājām iepazīt zemgaliešu vēsturi, tautas tērpu vēsturi Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī ierīkotajā muzejā. Brauciens noslēdzās ar uzaicinājumu piedalīties Daugavpils tehnikuma rīkotajā radošajā pasākumā “A. Čaks čemodānā” 27. oktobrī. Uz tikšanos Daugavpilī!

IMG 4   IMG 5   IMG 6

 

 

 

 

A. Vasiļjeva izstādes “Pieradinātā daba” apmeklējums Ceļojot pa Zemgales raibu rudens līdzenumu, iegriezāmies Vidzemes sirdī – Rīgā, lai apmeklētu modes vēsturnieka A.Vasiļjeva tērpu izstādi “Pieradinātā daba”. Tā bija vienreizīga iespēja apskatīt floras un faunas motīvu daudzveidību 100 tērpu un 300 aksesuāru dizainā no XVIII līdz XXI gadsimtam, kas apkopoti tematiskos blokos – mežs, dārzs, jūra, okeāns, džungļi, savanna un eksotika. Audzēknes iespaidoja gan paši tērpi, gan ekskursijas vadītājas vēstījums par katra tērpa vēsturi, par audumu īpatnībām (piemēram, kleita no vaboļu spārniņiem, no melnā gaiļa vai baltās vistas spalvām), par simbolu nozīmi aksesuāros, par etiķetes normām sabiedrībā.

Cerams, ka idejas, ko varēja smelties izstādē, īstenosies arī mūsu audzēkņu radošajos darbos!

Informāciju sagatavoja: Jeļena Dideviča


Поиск...