“A.Čaks čemodānā”

27.oktobrī Mendeļejeva ielas korpusā notika radošā pēcpusdiena “A.Čaks čemodānā”, kas bija veltīta latviešu dzejnieka Aleksandra Čaka 115 gadu jubilejai. Padarīt šos svētkus spilgtākus atbrauca Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas audzēkņi, kas nodziedāja dziesmas ar A. Čaka dzejoļu vārdiem.

DSC 0569   DSC 0528    DSC 0551

 

 

 

 

Pasākuma pirmā daļa tika veltīta sievietēm, kuras dažādos A.Čaka dzīves posmos modināja dzejnieka jūtas, lika tām virpuļot un izpausties dzejā. Daugavpils tehnikuma frizieru kvalifikācijas audzēknes (FR-31 gr.) mēģināja atveidot dzejnieka mūzu tēlus, bet apgūstamās elektrotehniķa profesijas audzēkņi (EM-21 un EM-31 gr.) lasīja šīm sievietēm veltītos A. Čaka dzejoļus.

Pasākuma otrajā daļā apgūstamās transporta pārvadājumu komercdarbinieka profesijas izglītojamās (TT-21 gr.) izcepa pēc A. Čaka un viņa ģimenes receptēm cepumus, izstāstīja to pagatavošanas tehnoloģiju un uzcienāja skatītājus. Kam garšoja, kam – ne, bet tos baudīja ar prieku 20.gs. 20.gadu beigās dzejnieka draugi – mākslinieki, dzejnieki, rakstnieki.

Izradās, ka mūsu audzēkņi prot dejot arī klasisko romantisko valsi.

Paldies dalībniekiem par pasākumu ar dvēseli! Paldies skatītājiem par izrādīto interesi.

Bildes var apskatīt foto galerijā. (spiediet šeit...)

Informāciju sagatavoja: Jeļena Dideviča


Поиск...