Starptautiskā angļu valodas olimpiāde Slovākijā

No 9. līdz 13. oktobrim PIKC “Daugavpils tehnikums” komanda, kuras sastāvā bija direktora vietnieks mācību jomā Oļegs Kartašovs, angļu valodas skolotāja Jūlija Plečkena un divi audzēkņi, Aleksandra Gorbule (KV -31) un Pāvels Zajcevs (L -21) piedalījās Starptautiskajā angļu valodas olimpiādē Slovākijā, Trenčinā. Trenčinas Tranporta Akadēmijā tika organizēta angļu valodas olimpiāde, kurā piedalījās 11 audzēkņu komandas no Baltijas valstīm, Polijas, Moldovas, Grūzijas, Ungārijas, Slovākijas, Krievijas un Ukrainas pilsētām.

IMG 3   IMG 10   IMG 11

 

 

 

 

Audzēkņiem bija jāprezentē ne tikai savas angļu valodas zināšanas, bet arī sava valsts - Latvija, jo vairāk tāpēc, ka mēs bijām vienīgie dalībnieki no Latvijas. Olimpiādē bija iekļauti 2 uzdevumi: angļu valodas gramatikas tests (45 minūtes) un savas valsts un skolas prezentācija. PIKC "Daugavpils tehnikums" audzēkņi ieguva 5. vietu starptautiskajā mērogā. Olimpiādes žūrija atzīmēja mūsu audzēkņu angļu valodas zināšanu augsto līmeni un labas runāšanas prasmes.

Tomēr visiem dalībniekiem tika piedāvātas ne tikai olimpiādes uzdevumi, bet arī izklaides. Visi ārvalstu viesi konkursa norises laikā apskatīja 3 pilsētas - Trenčinu, Bratislavu (Slovākijas galvaspilsētu) un Prāgu (Čēhijas galvaspilsētu). Ekskursijas laikā bija iespēja apmeklēt Volkswagen vislielāko rūpnīcu Eiropā.

Jāpiebilst, ka laiks Slovākijā bija pavadīts brīnišķīgi, jo bija iespēja gan uzlabot valodas zināšanas, gan atrast jaunus citu valstu draugus, gan arī apskatīt skaistas vietas un iepazīties ar jaunām tradīcijām. Protams, ka visiem mūsu tehnikuma pārstāvjiem atmiņā palika tikai labas emocijas, tāpēc ka viss bija organizēts ļoti labi un interesanti, bet jauniešiem bija iespēja sadraudzēties neformālā, brīvā un draudzīgā gaisotnē. Ceram, ka kādreiz arī mūsu tehnikumā notiks šāda veida pasākums un mums parādīsies jauns draugs - Trenčinas Transporta Akadēmija.

Informāciju sagatavoja: skolotāja Jūlija Plečkena un audzēkne Aleksandra Gorbule


Поиск...