Daugavpils tehnikums saņēmis projektu kvalitātes balvu „Ziemeļu gaisma 2016”

24.novembrī Valsts izglītības attīstības aģentūra pasniedza Ziemeļu ministru padomes Nordplus programmas projektu kvalitātes balvas “Ziemeļu gaisma 2016” par projektiem, kuri īstenoti laika posmā no 2012. līdz 2015. gadam. Jauniešu, pieaugušo un augstākās izglītības nominācijās, kā arī apvienotajā Ziemeļu valodu un Horizontālās programmas projektu nominācijā balvas saņēma deviņi labākie projekti, kuru īstenotāju vidū bija gan skolas, profesionālās izglītības kompetences centri un augstskolas, gan uzņēmums un sabiedriskā organizācija.

1   2   3

 

 

 

 

Laika posmā no 2012. - 2015. gadam Nordplus programmā projektus īstenojušas 88 institūcijas visā Latvijā par kopējo finansējumu 1 571 639 eiro. Visvairāk projektu īstenoti jauniešu un pieaugušo apakšprogrammās - attiecīgi 71 un 37. Īstenoti arī 23 augstākās izglītības projekti, deviņi Horizontālās apakšprogrammas projekti un četri Ziemeļvalstu valodu projekti. Latvija šajos projektos sadarbojusies ar Somiju, Zviedriju, Norvēģiju, Īslandi, Dāniju un tuvākajiem kaimiņiem - Igauniju un Lietuvu.

4   5   6

 

 

 

 

Nominācijā “Labākais 2012. - 2015. gada projekts Jauniešu apakšprogrammā” tika atzīts PIKC “Daugavpils tehnikums” īstenotais projekts “Skolotāju mobilitāte Baltijas valstu izglītības telpā”. Projekta ietvaros tika noorganizētas mobilitātes 14 profesionālās izglītības mācību iestāžu skolotājiem, kuri gatavo transporta pārvadājumu komercdarbiniekus - loģistus Lietuvā un Latvijā. Skolotāji pilnveidoja mācību priekšmetu programmas, papildināja esošos mācību metodisko materiālu kompleksus un apguva jaunas mācību metodes pasniegšanas darbā. Pateicoties projekta aktivitāšu īstenošanai, Daugavpils tehnikums organizēja savu pirmo starptautisko mācību metodisko konferenci „ Nordplus – Education - Logistics - pieredze jauno speciālistu sagatavošanā”, kas iedibinājās kā ikgadējā tradīcija.

Paldies projekta darba grupai par ieguldīto darbu. Īpašs paldies projekta vadītājai Ilonai Leonovai.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa

"FOTO: Valsts izglītības attīstības aģentūra"


Поиск...