sem school_logo

 

 

ERASMUS + projekta dalībnieku tikšanās Polijā

23.-24. novembrī notika Erasmus+ starpskolu stratēģiskās partnerības projekta „Mācies radoši” (Nr. 2016-1-PL01-KA219-026661_6) pirmā dalībnieku tikšanās Polijā (Wodzisław Śląski). Projektā piedalās 3 valstis: Čehija (Karvina), Polija (Wodzisław Śląski) un Latvija (Daugavpils). No katras valsts tiek pārstāvētas 2 izglītības iestādes: viena – vispārizglītojošā skola un otra – profesionālās izglītības iestāde. Latviju prezentē Daugavpils tehnikums un Daugavpils 3.vidusskola. Projekta mērķis ir attīstīt skolotāju un audzēkņu IT prasmes un iemaņas.

1   2   3

 

 

 

 

 

Divi mūsu skolotāji – Igors Ivanovs un Jeļena Dideviča – iepazinās ar projekta dalībniekiem, darba laikā tika izskaidroti projekta mērķi, uzdevumi, darbības process, noteiktas tikšanās reizes un nosacījumi; apmeklēja profesionālās izglītības iestādi PCKZiU Wodzisław Śląski, kur bija iespēja novērot mācību procesu, parunāties ar skolotājiem un audzēkņiem. Šeit var apgūt šādas profesijas: elektrotehniķis, elektromehāniķis, tehniķis enerģētiķis, mehatroniķis, tehniķis mehāniķis, saldēšanas iekārtu tehniķis, tehniķis analītiķis u.c. Īpašu uzmanību piesaistīja izveidota 3D printeru laboratorija, kurā pieredzējis IT skolotājs kopā ar audzēkņiem, izmantojot datorprogrammu, rasē detaļas, tad pārveido tās 3D formātā, izdrukā un saliek kādu mehānismu, kā arī audzēkņi paši saliek 3D printerus, kurus izmanto darbā. Tā viens no audzēkņiem salika dronu un demonstrēja to darbībā. Pārsteidzošs bija tas fakts, ka šajā skolā ir mācību raktuve, kas uzcelta 1978.-1982.g., kurā joprojām iziet praksi topošie ogļrači. Mums bija iespēja apmeklēt arī vienu no uzņēmumiem, kur izglītojamie iziet praksi – POL-EKO aparatūra, kas nodarbojas ar saldēšanas iekārtu ražošanu.

Iepazīt pasauli, cilvēkus, jaunas iekārtas, dalīties idejās un kļūt no tā bagātākiem ir brīnišķīga iespēja pilnveidoties! No mūsu tehnikuma projektu turpinās 2 IT skolotāji un 2 audzēkņi februārī Wodzisław Śląski kopā ar citiem projekta dalībniekiem.

Erasmus+ programmas starpskolu stratēģiskās partnerības projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

Informāciju sagatavoja: Projekta dalībnieki


Поиск...