NVA informatīvi konsultatīvā diena sadarbībā ar PIKC “Daugavpils tehnikums”

Pagājušajā nedēļā, 6.12.2016., Mendeļejeva ielā 1 notika informatīvi konsultatīvā diena sadarbībā ar Daugavpils filiāles Nodarbinātības valsts aģentūru.

Diskusijas tēma bija: jauniešu nodarbinātība vietējā darba tirgū, darba meklēšanas procedūra un mūsdienu nodarbinātības iespējas personām, kas iegūst profesionālo vidējo izglītību.

001   002   003

 

 

 

 

Pasākuma pamatmērķis bija dot iespēju mūsu audzēkņiem iegūt informāciju un rekomendācijas izvēlētas specialitātes nodarbinātībā. Mūsdienās NVA organizācija ir tiešs starpnieks starp nodarbinātajiem un darba devējiem, tāpēc NVA pārstāvis – karjeras konsultants Vitālijs Filipskis – pasākuma laikā ļoti profesionāli novadīja dažādu programmu prezentāciju potenciālajiem nodarbinātajiem jauniešiem mūsu mērķauditorijas robežās (audzēkņi no 16 g. līdz 21 g. vecuma), dažādās specialitātēs, kuras apgūst Daugavpils tehnikumā. Izvēles grupas pārstāvji bija: KSE-11, KS-11, KS-31, TT-31, KS-41, TT-41, EM-41. V.Filipskis precizēja šādus aktuālos jautājumus:

1.Bezdarbnieku tiesības un personu nodarbinātība.

2.Jauniešu garantijas pasākumi - ceļa karte.

3. Karjeras konsultācijas.

4.Konkurētspējas paaugstināšanas pasākumi.

5.Darbnīcas jauniešiem no 15 g. līdz 24 g. vecuma un atbalsts jauniešu reģionālai mobilitātei no 15 g. līdz 29 g. vecumam.

Vēlāk notika neliela diskusija, kur tika apspriesti dažādi nodarbinātības jautājumi, par kuriem domā mūsu audzēkņi. Pasākumā piedalījās 61 audzēknis, bet anonīmā aptaujā piedalījās 80 dalībnieku.

004   005   006

 

 

 

 

Būtu jāatzīmē, ka nodarbinātības tēma mūsu audzēkņiem ir diezgan aktuāla, jo vairums jauniešu domā par darba iespējām vēl savas profesijas apgūšanas procesā. Ļoti vērtīgs ir arī tas fakts, ka mūsu audzēkņi saista savas turpmākās dzīves gaitas ne tikai ar izvēlēto profesiju, bet arī ar mūsu valsti.

007   008   009

 

 

 

 

Gribētos izteikt atzinību NVA pārstāvim V. Filipskim, izglītības metodiķei J. Didevičai, Mendeļejeva korpusa nodaļas vadītājai A. Lazuko, kā arī klases audzinātājām A. Kozočkinai, Z. Podskočajai, I. Glinskai un L. Labutei par atbalstu. Paldies audzēkņiem par piedalīšanos pasākumā!

Audzēkņu/dalībnieku aptaujas apkopotos rezultātus skat. šeit.

Informāciju sagatavoja: Jeļena Godlevska


Поиск...