Tehnikumā viesojas pārstāvis no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem

Šajā mācību gadā Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem turpina iepazīstināt skolēnus ar valsts aizsardzības jautājumiem. Latvijas vidusskolās tiek rīkotas lekcijas "Kā mēs sargājam Latviju?". Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari, Latvijas dalību NATO un kolektīvo aizsardzību, kā arī veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību.

IMG 7605   IMG 7615   IMG 7624

 

 

 

 

Šī pasākuma ietvaros Daugavpils tehnikumā 14. decembrī viesojās Nacionālo bruņoto spēku Speciālo uzdevumu vienības seržants Kaspars Kalnbērzs – interesanta personība, lielisks lektors. Kalnbērza izvēle iepazīties ar Daugavpils tehnikuma audzēkņiem nebija nejauša – viņš AMI sporta spēlēs bija ievērojis mūsu izglītojamo augsto sportisko sagatavotību.

Klausītājus, L-11, L-31, PR-21, AM-21, AM-31 grupu audzēkņus, Kalnbērzs iepazīstināja ar savu sportisko un militāro pieredzi, demonstrēja video par Speciālo uzdevumu vienības darbu, atlasi, stāstīja par kaujinieku un citu profesiju pārstāvju darbu dienestā, jauniešu iespējām iesaistīties valsts aizsardzībā. Kalnbērzs aktīvi nodarbojas un gūst panākumus starptautiskajā līmenī ielu vingrošanā, šķēršļu joslu skriešanā, ir Speciālo uzdevumu vienības instruktors, darbojies kā paramediķis, starptautisko militāro operāciju un misiju dalībnieks. Kalnbērzs atbalstīja ideju sadarboties ar Daugavpils tehnikuma audzēkņiem arī turpmāk.

Informāciju sagatavoja: Audzināšanas nodaļa


Поиск...