Audzēkņu tikšanās ar NATO armijas pārstāvjiem

115. februārī mūsu tehnikumā audzēkņiem un angļu valodas skolotājiem bija iespēja tikties ar ASV armijas 173. aviācijas brigādes leitnantu Ivanu Ivaščenko un Latvijas Zemessardzes Studentu Bataljona zemessargu un ASV vēstniecības pārstāvi Nilu Studentu. Aizraujošā un emocionālā sarunā un prezentācijas laikā audzēkņi uzzināja par to, kas ir NATO, par mūsu valsts pienākumiem un privilēģijām šajā aliansē, par militārajām mācībām un misijām, karavīra ikdienu un sāpīgiem zaudējumiem, par terorisma izpausmes faktiem.

Audzēkņiem bija interesanti klausīties, kā NATO armijas rindās nokļuva Ivans, kurš ir dzimis un mācījies Ukrainā, un Nils, kura vecāki mājās sarunājās tikai latviešu valodā, kaut arī dzīvoja Amerikā.

Audzēkņi varēja pārbaudīt savas zināšanas par jautājumiem, kas skar Latvijas armijas vēsturi un tās dalību NATO misijās. Abi karavīri, stāstot par savu dzīves pieredzi dažādās valstīs, atzīmēja to, cik liela nepieciešamība ir vismaz trīs valodu zināšanām, jo tās dod lielākas iespējas atrast darbu. Saruna un prezentācija notika angļu valodā, un audzēkņi pēc šīs tikšanās atzina, ka viņiem ir radusies lielāka motivācija pēc iespējas labāk apgūt angļu valodu, kaut gan 2. kursa audzēkņi diskutēja ar viesiem. Tikšanās beigās audzēkņi uzdeva jautājumus angļu valodā un praktizēja svešvalodas runāšanas prasmes. Tas ir svarīgi angļu valodas centralizētā eksāmena nokārtošanai. Visaktivākie audzēkņi bija Eduards Iļjins (KV-21. grupa) un Kristers Raivo Krams (PR-21. grupa).

Informāciju sagatavoja: angļu valodas skolotāja Svetlana Bičkova


Поиск...