Profesiju prezentāciju konkurss 2017

Profesiju prezentāciju konkurss - izcilas audzēkņu meistarības atainojums, pedagogu un skolēnu ideju lidojuma realizācija uz skatuves un video. Pasākums, kurš šogad pārsteidza ar lielu ieguldīto darbu, ideju krāšņumu, dažādību, smalku humoru. Lai arī punktu kopsummā kā uzvarētāji nosaukti tikai trīs sniegumi, katrs no priekšnesumiem bija pelnījis savu nomināciju, bija ar kaut ko tik ļoti īpašs.

1   2   3

 

 

 

 

3a   3c   3s

 

 

 

 

Konkursa prezentācijas, salīdzinot ar pagājušo gadu, bija meistarīgākas, atraktīvākas. Straujais prezentāciju kvalitātes pieaugums, dažādu tehnoloģiju izmantojums ir rādītājs nepieciešamībai pārskatīt esošos vērtēšanas kritērijus, vērtēšanas procesa norisi. Prezentācijās bija vērojami divi lieliski, taču iespējams atsevišķi vērtējami priekšnesumu stili – video formāta prezentācija, kuru sagatavošanā tika ieguldīts liels darbs, veidojot sižetu, montējot nevienu vien atkārtojuma klipu līdz vēlamajam rezultātam, un priekšnesums uz skatuves, kuru sagatavošanā tika ieguldīts ne mazāks darba apjoms, taču rezultāts bija atkarīgs no unikāla audzēkņu snieguma uz tās. Priekšnesumos šogad pirmo reizi bija dzirdami fonogrammu ieraksti.

4   5   6

 

 

 

 

7   8   9

 

 

 

 

Vērtētāju uzmanība tika pievērsta un augstāk novērtētas tās prezentācijas, kurās bija vērojama audzēkņu darbošanās, pārsvarā dzirdami viņu balss ieraksti, pedagogu – tikai kā akcents, humora dzirksts, mācību procesa atainojums. Diemžēl nevienmēr bija iespējams novērtēt tieši audzēkņu ieguldīto darbu, dažreiz tikai lepns skolotāja čuksts liecināja par to, ka dzirdamā dziesma ir izpildītāju autordarbs, pašu sagatavots rekvizīts. Tātad arī šajā jomā varētu būt uzlaboti vērtēšanas kritēriji, pārdomāt, kā nākamo gadu priekšnesumos žūrija varētu būt informētāka.

Rezultātu cīņa bija ļoti spraiga. Vērtējumi procentos no maksimālā iegūstamā punktu skaita:

  • ar vairāk nekā 90% no maksimālā punktu skaita tika novērtēti studiju programmu virzienu “Frizieru pakalpojumi” un “Šūto izstrādājumu ražošanas tehnoloģija” audzēkņu priekšnesumi (starpība 1 punkts),
  • 80-90% - virzienu “Dzelzceļa pakalpojumi (KV grupas)”, “Komerczinības”, “Autotransports un metālapstrāde” audzēkņu priekšnesumi,
  • 70-80% - virzienu “Programmēšana” , “Datorsistēmas”, “Dzelzceļa transports”, “Dzelzceļa pakalpojumi (ATS grupas)”, “Administratīvie un sekretāra pakalpojumi”, “Enerģētika un elektrotehnika” audzēkņu priekšnesumi.

Paldies visiem pasākuma, katra priekšnesuma organizētājiem, audiovizuālo un apgaismojuma efektu nodrošinātājiem, noformētājiem! Paldies Audzēkņu parlamentam par kārtības nodrošināšanu pasākuma laikā!

Šis bija augsta līmeņa pasākums. Tehnikums lepojas ar tik radošiem, talantīgiem audzēkņiem un skolotājiem!

Vairāk foto...

Informāciju sagatavoja: Audzināšanas nodaļa


Поиск...