sem school_logo

 

 

Skolotāji no Austrijas apgūst pieredzi Latvijā

No 20. līdz 23.martam Daugavpils tehnikumā viesojās skolotāji no Donaustadtes Biznesa akadēmijas (“Busines. Academy. Donaustadt.”) Vīnē (Austrija). 2016. gada oktobrī mūsu skolas 8 skolotāji Eiropas Savienības Erasmus+ programmas profesionālās izglītības sektora mobilitātes projekta ietvaros viesojās šajā izglītības iestādē, lai tuvāk izzinātu kooperatīvās atvērtās apmācības (Cooperatives Offenes Lernen) pedagoģisko koncepciju un izpētītu profesionālās izglītības iestādes mācību firmu veidošanas un darbības principus Austrijā.

1   2   3

 

 

 

 

Erasmus+ programmas projekta “Ēnošana” (“Job shadowing”) ietvaros Austrijas partneri ieradās atbildes vizītē ar mērķi izzināt Latvijas profesionālās izglītības sistēmu un vērot praktisko un teorētisko mācību procesu izglītības iestādē. Īpaša uzmanība bija pievērsta jaunu tehnoloģiju izmantošanai mācību procesā tādos priekšmetos kā informātika, ekonomika, klientu apkalpošanas organizācija un dokumentu pārvaldība.

4   5   6

 

 

 

 

Viesi tikās ar direktori Ingrīdu Brokāni un vācu valodas skolotāju Jeļenu Sardiko, lai iepazītos ar skolas darba organizāciju, tās struktūru un attīstības principiem. Nodaļu vadītāji Artūrs Dauģerts un Anita Lazuko iepazīstināja ar Strādnieku un Mendeļejeva ielas mācību korpusu materiāli tehnisko bāzi.

7   8   9

 

 

 

 

Vizītes laikā skolotājas vēroja mācību procesa organizāciju. Vispārējas un profesionālās izglītības skolotāji Oksana Kartašova, Natālija Panteviča, Olga Iznova un Dmitrijs Sirotko dalījās pieredzē, dodot iespēju apmeklēt savas stundas un vērot pielietojamās mācību metodes, formas un paņēmienus audzēkņu apmācībā.

Vizītes noslēguma, izvērtējot paveikto, skolotāji no Austrijas pateicās par viesmīlību, interesanto programmu vizītes laikā un iespēju iepazīties ar Latvijas kultūru, vēsturi un tradīcijām. Tika pārrunāta turpmākā sadarbība starp abu valstu skolām.

Paldies tehnikuma darbiniekiem un skolotājiem par ieguldīto darbu vizītes organizēšanā, vadīšanā un izvērtēšanā.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa


Поиск...